SUMber KeJADIAn SPErma

Ahad, 6 November 2011

Kisah Seulas LEMBU bernama SATRIA


SATRIA


Aku dilahirkan di satu tempat yang sangat istimewa, iaitu semasa ibu aku iaitu seekor lembu betina mengikuti karnival jualan murah di TESCO. Berbeza dengan lembu lembu lembu dan cow yang lain, aku dilahirkan songsang, hidung aku keluar dulu. Tepat jam 7.89 waktu lembu, aku terjerumus di atas bumi dengan bertemakan seekor lembu jantan. Aku diberi nama Satria. Amboi, nama macam pahlawan. Aku dijilat jilat oleh ibu aku kerana berdara dan berlendir. Selesai aku dijilat, aku pun menjilat sendiri. Selesai menjilat, badan pun dah tak melekit. Tiba-tiba ibu aku bagitau, esok mak nak hantar Satria pergi sekolah ok?

aku menjawab.." kenapa boo?? ( boo bukan boobs, nama manja ibu bagi golongan lembu ) .. saya belum kuar lendir lagi? belum sunat? tapi dah sekolah... xnak!

lantas sepantas lembu hitam boo menjawab .." anak ku.. jadilah seorang yang berilmu, bila dah berilmu, macam-macam pekerjaan Satria akan dapat, Satria boleh jadi :

1. Kereta Lembu
2. Lembu bajak
3. Daging Lembu
4. bebola daging Lembu
5. Sup Gearbox
6. Lembu susu
7. Ais krim Moo
8. Lembu punya susu, sapi dapat nama

macam macam Satria boleh jadi, bila berilmu, pandai dan beretika, pasti daging Satria lembut, sedap, lazat, otot kuat dan susu Satria segar. Sebelum Satria mencapai cita cita itu, Satria bersenyawa la dengan Lembu betina pilihan Satria, agar lahir zuriat yang sihat bermotivasi dan bertanduk.

Satria: baik booooo!! moOOoooo! MooooOOo!


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!
Berkorban la apa sahaja yang memberi manfaat antara satu sama lain!
insyaALLAH..

gua ingatkan lu, untuk gua juga...
=)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails