SUMber KeJADIAn SPErma

Khamis, 30 September 2010

~PengaWas PustaKaWAn sEkoLAh diTangkaP BasaH..



................................
sekOlah adaLah tempat kita BeLajar, tetaPi kadaNg-kadaNg , seKolah juga Buat kita Kena Beli Baju seKOLAh, seLuar seKOLAh, Beg SekOLAh, PensiL sekoLAh, LENcaNA sekOLAh! taU biLA pOkok tAugeh akaN mengarah ke cahaya, dan berebUt makan RMT walUpun bapak anda kaya raya!~

biLA seBut pAsaL sekOlah mesTy suMe rIAk nK ceriTa Yg SekOLAh diOWaG ade PAk gard la, ad tandas satu jew la.. ade KOLAm Sotong r! Biase LA seKOlah..
aKu Pun sEKOLAh.. Kowg seKOlah?

FUh! raYe Ke 6 aku sAngat sTim, taPi xdaPat KLImaks(18 tahun keatas!)..

RUniyEn SKPB stand for SekOLAH Rendah PArit Bunga! batch 1997 - 2002!

pegh! sgt fun! dirancang2! kejap nk wat kt jepUn, jap siNgapore, jap VietNam..Last-last, Batu 3 part BunGa ( uma sina sYg )=P

yeha!
transfORmaSi berLakU!

1. gemuk jadI lagI Gemuk..
2. kUrus jadI sgt gemUk..
3. tinGgi jadi rendah..
4. rendah Jd sgt tiNggI..
5. baby face jadi bapak face..
6. kacaK jadi sgt kacak..
7. xda misai tbe2 berbulu2..
8. puteh jadi hijau..
9.dulu bersongkok,tbe2 artis..
9.dulu xpndai make up..tbe2 jual make up..

dUlu GiLa seLekeh, kacaK, cantik...tbe2 dah besar! mak ai!
lagi cantik, lagi selekeh! lagi KacAk..

timBul la, koNon2 cinta lamE la...<3<3 suke awk,awk suke saya x?<3


konon2 gtau dulu terpinjam pen merah,pen biru..u mrh i love U...wakLu!
sUme persIS mak daTin dan Dato!

pegh! sgT guMbira aku hari 2! nk2 diorg kata aku dah TinggI! ~~waka!

tanx to orGanizer..erIn Kosni dan Sponsor hOuse sina zaBa! ( sepUpu sepapaT) n sume2 la! love u!
miss U aLL.!!! esPIacaLLy to 6 MAwar!

eskandar!azman!shafik O!firdaUs!suha!zura!aiN zaHidaH!erIn!sinA!pqa! pqa sukor!mIra!aKma!syaMiM dan ETc~!

6 cemPaka jUga! shab, arIp, ziZi, kayUm!peaH!azie!baiti dan segaLA2 6KenanGa, 6TAnjUng dan 6daHLia! la...!


PengaRah Yang KacaK dan TemBam~


mereKa bukan kapeL!~ ( kaNan SponSor rumah )


iNi Kat dapUr bUkan pasaR maLAm!~


sOpan sUntuN~

siLA sedUt MuLut anda~

RizaL dan gadIs Litar~!

MeeLEkat secaRa hALaL~


MinI KoppEr die pUnya!~


ade Yang dah BerKelUArga~!


inI coVer ALBum BUnkfacE~


suHa saYa!~ ( haha) <3>

TonGgeNg dan caNgKungAn~!


BukaN cacAt taPi gemBira!



BukaN mak-maK dan aYah Org!~


sumPa aku Gembira ade Kowg suMe!
nak Lagie!

!~PELAJARAN SULUH KEMAJUAN~!

Selasa, 28 September 2010

Air maTA bercucuRAn~


KonVoi LAgie!
SEKOLAH MENENGAH BANDAR MAHARANI!







Open Rumah Gosh Azizi!~




xda caption utk gambar di atas,sbb caption adalah sensored!


RAYe 3 dan 4!
koNvOi RaYe seLAma dua HAri bersaMA Ex SMKBm batch O5!

gILA mabOwk dan sanGAt sTim beraYA~!
kowaNg FUn~!

MaLAs nk cte baNyak!~
berIkut senaraI rumaH yang MEngamBIl BAhagIan~!!

SIRi BeruAnG KumBang

1. Si LurUs ( aKu )
2. si BotaK temBam ( azMAn )
3. Si mcD ( madihAH)
4. sI Mata ( IzuAN )
5. Si idOng ( Naim )
6. Si Spek ( AtiquAh )
7. sI EPan ( irfaN )
8. Si Bongek ( AMirUL )
9. si KAkI ( saFri )
10. Si REm ( hafiz )

SiRi TenggILIng hijau..

1. si tInggI( soFia )
2. Si UstazaH ( azaH )
3. si BALi ( hafiz HambALI )
4. Si canTik ( Yana )
5. Si Mox ( pqa Mox )
6. Ckgu Maizan
7. cKgu darWis.
8 si jIjah ( pengaraH )

Khamis, 23 September 2010

2 Kes TerJUn BanguNaN Kolej zaBa!!!!!



terbaKar kaMpung, nAmpak asaPnya..
terbakar bajU, beLi bajU baru..
TerbakaR KuLit jadI geLap..
terBakar Hati? siaPa yaNg tahu?

korunK tahu?bgtau la...ea?ea!!haha

pegh!
xpenah2 berLaku kes terjUn banGunaN atau Jatuh baNgunan dI BLOK e KoleJ zaBa akU nie!!!
MemaNg ak xpcYe! tp KoruNk kne prcayae!

first Kes:
sabtu, 18 sePt, 12 tGh haRi, lOngkanG Kolej zaBa..



Kuih AlmoNd Lamdon jaTuh dalaM LongKang! sadis!

2nd Kes:
seLasa, 21 sePt, 4 Ptg, jatUh dari tinGkat 3 BLOk e..


TuaLA aKu jaTuh daRi TinGkaP BILik!

SekIAn..
saYA melaPorkan!

Isnin, 20 September 2010

RaReyEa PertAma=1

oUh! tbe2 esOk raYa n MmBer Ade Yang aJAk G terawIkh! DengAn semNAgat Nk PergI..tp? bKn xda ke teraWIkH kaLAu esK raye.?? sgT peLUpa..bkn BangANg..haaa

Ibu N Ayah TerciNta siBuk diDApur..
adIk beradIk terciNta mENgeMAs di depaN dan SegaLAnya!

esK raya!
tgh duK termEnung sEBELUm g MAsjid Utk sOLAt raye ..tbe2~
teriNGat kat janda pLAk..alalahai~hahah
ok stOP!

hary RAye PertaMA kaLI nIe xbPe BesT n fuNKy..
TapI bersYUkur dapAt Beraya!

saya sayang keluarga saya!
mintak maaf zahir dan batin serta halal makan minum dan doakan anakmu berjaya dunia akhirat! amin!
to:
zUlkifLi bin Hj aHmad
dan RAmLAh bte Ali..
Love U!

ok! esOk raya KEdua~

Kuih RayA mELaMBak macaM juaL bajU daLAm


MENARA TEPUNG

( KUIh Raya DArI tepUng)


tau x apekah Baju daLam?
kaLAu bajU kat LUar, bajU LUar..tp KAlaU kat daLAm 2 la bAju daLAm. .
(ini Fakta BAngaNg)
bse bAju daLAm juAL lOngOk meLAmbaK-laMbak saMPAi MeLimpAh-liMpah...
saMA MacaM kUih raYa bLE dah 2, 3 arY nak Raya..
pegh! meLImpah2!
Warna WaRnie Si kUih RAya~

SAMPLE Utk diraSa~


so? ak tersiNggAh kedaI kuIh raYa yaNg MeLambak bersaMa 2 laGi teSTer Kuih raYa, NyoNya n didIe~

dtg2,waT2 pOyo,waT2 tanYA kuih Mne cdaPLa,kuih Mana ramaI beLi,wat2 Bz KOL mak padaHAL hp xda KredIt,KonOn nk Tnye Mak suKe kUih Apew...

saUdagAr kUIh raYA iTu pUn BerpUsu2 Bagi Kami rase! gila MAbowk rase n tbe2 knyang! tanx saudagar! xsbr tnggu raya ajie,ade JuaL ke daGing LAmBak n Boleh test raSe!


iNi bLe dah Kat MUar~

Ahad, 19 September 2010

JELAJAH BULAN RAMADHAN KE KEDAI-KEDAI MAKAN TANPA RASA SEGAn

Bace EntrY inI~
TukaR MOod SedaNg BerpuAsE!~
...........
JELAjaH seLAgI bOLeh jeLajah...
SEBULAn BerpUAsa di BULAn ramadHAn..




Ini makaNAn!


Ini OranG yanG memaKAn mAkanan


SeroNok berbUka rUniyeN~ sMKBm


TeaM RuniYen iNi sanGAt hbt( luSa Raya )


MereKA sukA berbUka ~

Si KAcaK yaNg BerbUKa dan KAwan-kawaN merekA~


KAum BerbUka~

Sume gamBAr mse Nak berbUka,selEPas berbUka..sedaNg berbuKA~
SebeLUM rayA nye gamBAr kUAr...enJoy r Pic MAse BebPuasA~

Jika hari HAri HairY raYE!


psst2!
psssT!!
tora datang lagi dengan mainan baru! mcm haram!
aku datanG laGi!

sumpa memang ak clasH dengan bLog nie MAse raYe! sori ek blOg?

now in relationship with spermatids blog~

______________STOP__________
amaran keras! sila tukar Mood Anda SedanG berpUase Sekiranya BAce Post ini~
_____________________________________


seMinggu sebeLum saYa Pulang untuK beraYa di kamPung..
3 owang kawaN yang Kacak bergaYa, termasuK akU jadila 4 owg cuma aku xkacak,tapi bergaya..erk?

punya semangat nak balik,ak xtdo kowt! sejam lagi nk kul 8 aku nk tdo! aish! tbe2, woI! jom r baLek! ko xnk balEk kew? si kerinG sepEt KejOt.. ak bgun dgn reDho dan sepak muka die! ye,jom balek! kejot lagi 2 owAng...alhamdulILAh diowg hidup lagi..

puKul 11 samPai KuaLa lumpur, dengan banggA aku tgk KeliLIng KL dah mAcaM nak BerbUka, peNuh Jual2 air warna warni..kat KL berbUka awal kew? ok! mula la tentatiF program Ini:

1. cari MYDIN nak camPak beg kami.. ( ok jumpa )

2. G petaLyNk streeT, tEman Syed Cari BooTIes ( ok? xjmPe)

2.1 mOod! sumpah dah Penat! panas daN berLEndir!

3. caRi LrT naK g PasaR seNi cari Spender raya ( ok? jUmpe)

4. Tbe2 puKul 1.30? cari MAsjid ( ok,Jmpe masJId india!, Follow jemaAh yang bawak Sejadah utk kesana )

4.1 NyorokAn kasut agar xHILAng..( ok?Jumpe..)

4.2 Khutbah daLAm bAhas IndIA (xpaHAm, Tapi sYamim kata die paHAm, Pasal ZAKAt )

4.2 gila penuH dalam MAsJid itu nak solaT ( terbayanG keaDaaN mAsa Kat padaNg mAsyHAr)

4.3 BerpUsu-pUSu kuar mAsjid ( RamAi Peminta SedekAh 1 MALAysia depaN masjid )

5. Tbe2 nak g SOGO

6. SinggAh KedaI suKAn,tgk2? ade bOLA raya?ouh!ini tipu..haha terBELI sanDAL LINE 7 utK raye ini! tanX sbb Buang duit saYA...

7. SOGO?wah! SALE! jalAn2, sYAmim Jmpe SUAr DiesEL! die BEli ( ok?kami yanG lain xbeli Pape)

7.1 BergamBAr Depan BONIa! tanx BONIA!

8. G BKT jALIL n BAlik!

9. seB beK x TerbUka Puase!

10. alHAmduliLAh..samPAi juGa di Rumah!

Selasa, 7 September 2010

TakLuk JOhOr, ini LedaNg Negara KAmi!


.......................Raye Di JOhOr!...................
( dan Lain-lain )
nanTykaN SinOpsis,Tema, MoraL vALUes dan ThRiller sepAnjang KehidUpan BeraYA dan BerpuAse di Tanah aIr!

Rabu, 1 September 2010

the making of: SELAMAT HARY RAYA AIDILFITRI the REMIXE



AnDa beraYa?
kamI jUga Beraya!
kad Raya bergerAk kamI
ikHlaS dary haty memOHon maaF dan Ampun...

BeriKut! beberaPA scene yang telah di sensoredkan dan tidak daPAt keLULusan FiFA!
The makIng Of RAya The mUvie!




video



video



video


Selamat HAry raye!
maaF zaHir dan BAtin!
Muvei yang daH reLEase cOpy LInk cnie..

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000352783410&v=app_2392950137#!/video/video.php?v=149638691724556

Ini ALBum ye?? =)



biLa berpuase mesty kena berbuka...
so?ni adalah hasilNya bila gua joiN progRam ini..mls ckp banYak,sbb Nie aLBum...

MAJLIS BERBUKA PUASA
MAHASISWA ANAK MUAR
BERSAMA YB DATO RAZALI IBRAHIM
TIMBALAN MENTERI BELIA DAN SUKAN
DI BANGSAR


HA! baNGga jadIe anak Muar!meh tukar kerakyAtan~


pegH! anaK mUar UPSI~





firsT time Kowt duduK sebeLAh Menteri!
teruJA ouh! dato datang majlis, lepak sebELAh aku! mean meja "kami"=)


Kamera-man gIGIeL amIk gamBAr kami~

bajU pink =abg JaMAL abdiLLAh
bajU iTAm= akU xkenAL..
abG jamaL PanggIL aku mik gambar ngan die!haha
diowg cabar aku g amik,then..gua g r der..~haa


Nie dia! daTo RAzaLi ibRahim, kacak BerbAju biru dan Berkain PElikat biru!
steadY, xsoMbong, sportIng dan Fun!


SuaSana jadIe owaNg kaYA~


2 budak baju hitam bukaN kuNing~


nie PAling stYLe! tgk belakaNg 2 aku masUk cikit! Tb3 2..hahaa


seroNok GiLa!
mahasIswA muar UPsi,UKM,UPm,UITm,Kpm dan Um turUt hadir..
MeNu nasi Kandar, asaM pedaS mUAr, dan Macam2 laUk, roti caNAi tebar Live!( moreH )
ade CenderahTi beg Oren..
KenyaNg dan mEnawaN..
Mahasiswa Anak Johor Upsi (maJOr) yanG Bawak..
awEk jaga AsaM pedaS seKsi!maNtap!haha
ramAi kenaLAn..
akan daTAng macaM2 Program Lagi~
sekian!
amin..
Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails