SUMber KeJADIAn SPErma

Rabu, 21 Disember 2011

hai ADAM ADLI, saya ADAM AF




TERIMA KASIH ADAM ADLI!

ouh adamadlisme! satu fenomena yang mungkin mampu mengugat populariti mawi masa akademi fantasia 3.

aku tak nak ulas lebih lebih tentag politik, mesolitik, neolitik mahupun zaman logam.

Apa aku nak cakap adalah satu je tentang fenomena ini :

1. Universiti Pendidikan Sultan Idris akan dikenali sama seperti Universiti lain.

kenapa?

kalau dulu sebelum fenomena ini :

pakcik : haa! macam mana result? ok?
jusoh : ok pakcik!
pakcik : dapat sambung belajar mana?
jusoh : UPSI
pakcik : apa tu??
jusoh : Universiti Pendidikan Sultan Idris
pakcik : apa tu?kat mana??
jusoh : hurmm..dulu Maktab Perguruan Sultan Idris
pakcik : OUhhhhh! cikgu?tahniah!

situasi 2:

mak mah : eh?dah beli barang barang nak sambung belajar ke?
farha : Yep, mak mah, nak masuk U dah..bai mak mah! hehe
mak mah : U ape ko masuk farha?
farha : UPSI..
mak mah : ape tu?
farha : hurmmm..dulu IPSI, Institut Perguruan Sultan Idris ..=_="
mak mah : laaa? sultan idris tu?bagus bagus..

situasi 3 :

Datin Loli : youu allsss! anak ikan i dapat masuk UPSI ok! UPS!
Datin Yuma : haaa???UPSI? whats that ?i dont care..eh, i dont know?
Datin Loli : dulu SITC, sekarang naik taraf U, UPSI..
Datin Yuma : ouh reeaallly? ok bai..


aha!
we are all adam adli!
aku sokong keberanian dia, semua berhak bersuara, k bai..

nak berenang..


Jumaat, 9 Disember 2011

cinta terhalang burung hantu dan burung pipit



aci aci bukak pintu,
nana balik pukul 1,
tolong bukak pintu cepat,
nana takowt BURUNG HANTU..

dulu bila gua jalan ke utara selatan timur atau barat, gua bakal tengok awek awek pakai rantai burung hantu yang gua tengok memamng COOL! gua teringin nak belikan untuk awek, malangnya gua takda awek..=(
sekrang gua terbaca kat satu blog, hukum memakai rantai burung hantu nie, ikuti perbualan berikut :


isma : amboi maria, rantai apa kau pakai tu?
maria : nie rantai BURUNG HANTU.. lawa tak?
isma : lawa laa! nak pinjam boleh!
maria : mana boleh, johari yang belikan untuk aku tau.
isma : weh isma! ni aku baru baca status twiteer aku nie, ade orang tweeet, haram memakai rantai burung hantu.
maria : kenapa??
isma : tekan LINK ..
maria : haaa! ok2! aku buang!
isma : tapi maria, tak guna gak sebnarnya, kalau kau buang rantai tu.
maria : kenapaaa??
isma : kau tengok pakaian kau? nampak warna tube, kain singkat, baju kecik, haram jugak ni.
maria : =(
isma : bertaubatlah.. eh? jom..same same..=)


OoooouKk!
OOoOuuuuKKKk!
bunyi burung hantu!

Tips memiliki awek tanpa berbogel



hye diana amir! hehe


blackberry, blueberyy, samsung, iphone, tablet, nokia, CSL, sony ericsson, imedia, unimap, unisel
adalah beberapa jenama handphone yang sudah mula menguasai minda minda rakyat malaysia ini. Tapi, biar la handphone lu canggih mana, kalau takda kredit handphone lu umpama teur di hujung tanduk.
Abaikan set induksi yang kalau baca memang sia sia ini.
Apa aku nak tulis adalah tentang tips! ye tips!!

aku dah lama tak update blog nie, kerana ada kerjaya sia sia yang aku kena lakukan. kah kah kah!
so, aku ada beberapa tips :

Bagaimanan Memiliki No Handphone Mereka

1. Celcom

taktik lama kalau lu ak dapatkan no awek tu, konon konon, buat handphone hilang, then lu pinjam handphone die, buat miskol.. kejap lagi handphone lu yang lu sorokkan kat celah dada bergegar. Padahal lu saje letak kat situ.
So, abaikan la cara tu. Sekarang lu try cara nie.
Ok, kalau lu ada 4 handphone yang setiap satu simcard berlainan organisasi takpew, ni kalau lu hanya ada satu je handphone, lagi sadis ada satu simcard je contoh celcom. Dah tentu lu harapkan awek atau pakwe yang lu nak mintak no die tu pakai celcom jugak kan? sebab takdala membazir nak msg sepatah sepatah celcom maxis dah berapa ringgit hanya untuk wish pagi. so, lu buang handphone tu, dan beli la blackberry ada blackberrymessenger kan?jadi kompem2 takpayah tanya maxis ke celcom ke unisel.

2. Ambilkan gambar

nie aku dapat dari cerita member aku la kan, macam mana dia dapat no awek tu, ala kalau gua mention nama awek tu, macam la lu kenal! nak tau jugak?? neelofaa! haa??kenal..kah kah kena tipu. Ok, benda senang, lu pergi jamuan ke, parti ke, rumah terbuka ke dan paling simple kat shoping kompleks. Apa yang ada kat shping kmpleks sampai lu harus bergambar kat situ? macam gua, jenis spesis jakun, kalau gua pergi al ikhsan pun gua bergambar, maklumla ada gambar gerrard, adam, lampard, mawi, konon konon duduk sebelah poster dan ambil gambar.

langkah langkah :
STEP 1 . So, lu buat buatla ambil gambar sesorang, ambil gambar atas dahi, buat mucung itik dengan lidah terjelir, basic pose untuk lu..
STEP 2. lepastu, nampak awek lalu ke, cakapla, "..awk awk eh awkla, boleh mintak tolong? ambilkan pic saya nie?.." so, dia amik kan.
STEP 3. Bila dah dua tiga kali snap, lu mulakanlah, "..awk, jom bergambar skali, nak buat kenangan sebab awk sudi ambilkn gambar saya.." SNAP!SNAP! dan SNAP!
STEP 4. bila dia nak blah je, cakapla "..ada facebook? bagi la, nanty boleh tag gambar nie.." lu salin atas kertas, lepastu "
STEP 5 ...awk2, bg no boleh? sebab takowt kertas nama facebook awk nie hilang, tak dapat add awk.." die bagi... ok? nampak tak? hieraki alasan bangang untuk mintak no?so lu loser kalau STEP 2 die tak layan.kah kah kah

3. Kredit.

benda basic, lu pergi kat awek or pakwe yang lu nak ngurat seraya lu bercakap,

yusri : awk?tau tak macam mana nak cek kredet digi? lupela..baru beli no digi ni.
yusra : ermm.. bongoknye awk. macam nie, tekan SETAR 444 SETAR.
yusri : OooooOO... awk pakai no digi gak ke? mana tau?
yusra : sebab tak bodo macam awk.. asal? nak no ke? dah baca dah taktik nie kat blog sperma.
yusri : =_=
yusra : nah..01010101010101 add laa..
yusri :=_="

4. Handphone beracun

selalu lu main kotak beracun kan? ala, yang buat bulatan besar, berbekalkan muzik, pegang kotak tu, dan kotak tu bergerak dari sorang ke sorang, bila muzik berhenti, siapa yang pegang kotak tu, dia kena bogel ke ape ke.. macam tula!
handphone beracun benda sama je macam kotak beracun, cuma bila lu dapat handphone tu, lu miskol no lu dan blah.. ok ? bosan..krek krek krek


awak lawa NEELOFA..kis kis kat dahi,,hihihi


kisah cikgu sukan dan ustazah





jam menunjukkan pukul 8.00 malam, tetapi aku masih dirumah banglo 3 tingkat ini. "aku sepatutnya sudah ke kampus untuk ujian TAJWID ..." aku bermonolog. Di tangan aku terdampar sebuah buku nota untuk persediaan menghadapai saat-saat genting ini.

jam menunjukkan pukul 8.15 aku baru sampai dengan sebatang pen biru dan sehelai baju serta seluar. Tiba -tiba aku lihat semua dah mula menjawab, aku yang tanpa persediaaan zahir dan batin untuk menjawab soalan ini, menggagahkan diri bagi mendapatkan sekelumit markah.

mata aku memerahati melihat keadaan sekeliling, yang aku harapkan hanyalah duduk sebelah ustaz atau ustazah. Lantas tiba tiba aku ternampak sebuah ustazah berbaju pink auuuuuwww! hihi
dengan nada melankolik, aku mendekatinya dan duduk sebelah die. eh eh?aku tak nak meniru, aku bukan tak tahu sangat, tahu la, cuma bila aku tatap satu persatu soalan, aku mula rasa gelisah, dan membayangkan muka Dr. yang mungkin aku akan jumpa untuk semester hadapan.
Mad Lazim Khalimi Muthaqqal, Raum, Isymam, istiadzah..! ye! aku belajar, tapi kelas pun jarang pergi, apebenda la kan nak tau! kah kah kah!

aku memerhati ustazah sebelah dengan tidak sengaja.. " ..amboi, penuh jawapan dia, macam karangan surat rasmi..." hatiku berbisik. Aku cuba, tanpa putus asa, aku cuba aku cuba.. nampak la jugak, tapi aku ego, aku gagahkan diri untuk jawab sendiri.( =_=")

30 minit berlalu, masih ada soalan yang aku belum puaskan nafsunya, aku terus terus terus gagal mencuba..! lantas dengan sengaja, aku cocok pen kat tangan dia :

" awak, awak.. soalan ni apa jawapannyaa.." nada berbisik
niat hanya nak tanya satu je..
bila dia layan aku, dia tunjuk, aha!
aku mula tanya soalan soalan lain!


awk!terima kasih..=_=

p/s: kelab tajwid, aku amik untuk lengkapkan krdit kelab koko, aku pilih kelab tajwid sebab nak belajar, aku dah lupa hukum hukum masa sekolah sebab tak praktiskan masa baca alquran kan..hihi
insyaALLAH..

Rabu, 7 Disember 2011

krek krek krek

kisah dua lelaki belalai yang ketandusan kasih sayang semasa mandi

.....
selepas mabuk menonton teater di UM, kami bergerak ke Wisma Belia dengan sebuah memerang kecik bernama COASTER.

macam biasa gua kengkadang duduk sesowang, kekadang dengan jantan, kengkadang dengan awek! =) biasala laki mana tak nak duduk sebelah awek kan? macam gampang, tak pernah ada pun awek nak duduk sebelah lu, lu yang lelebih..? eh eh.. ape cite benda merepek nie.. ok titik!

10 minit sudah cukup untuk memerang gua sampai ke Wisma ni.

memasing berpusu pusu menuju keluar umpama sperma berenang untuk menusuk ovum! ok? menusuk?! kah kah kah

semua berbekalkan perut kosong, dengan harapan nak pergi makan..
aku macam biasa la, kaki bengkak, sebab aku gagah dan manje..
jadi aku dilabelkan sebagai orang kurang upaya untuk bersama sama mereka melempiaskan nafsu makan .

hanya pesanan dan nasihat dari awek yang nak membeli kan aku makanan! ohh! hebatnya penangan kaki bengkak ni! kah kah kah

jadi aku keseorangan di tingkat 4 yang agak sunyi tanpa bunyi cengkerik jantan pun.

tiba tiba...

gedegang! gedegng!
aduh! celaka mana la ni!
rupanya si gigi besi balik, muka bajet ensem dengan make up warna warni merengus hampa ...

aku : asal ko balik?
gigi : "nasi baru saje jerang dong, lambat lagi kalau mau dimasakin. " aku balik dulu la, jap lagi turun balik, nak bersih make up ni jap ha! =( jom..
aku : jom la cepat..

ok jarak nak ke toilet adalah dalam 300pasang selipar saiz 5 dari bilik aku.

....

sedang bergosip gosip, bergesel gesel sesama sendiri, bergomol, mengosok satu sama lain, dan membasuhnya gua dan die selesai! gua gesel gosok gomol muka gua dengan pencuci muka die pun sama la! sila jangan fikir lain!

...

" weh, aku tak nak mandila, aku bersih badan je, kaki aku berbalut ni " kata aku dengan nada bangga sebab tak mandi..

" ok, aku nak mandi jap.." kata lan dengan nada sinis..

....

belum sempat air di badan aku kering, tetiba..

" woi pik! teman aku mandi jap.." jerit lan dengan ghairah..

blok 44! flet 33! JU on! momok! khurafat! hantu kopek! congkak! carrom! batu seremban! macam macam cerita hantu berkumandang di fikiran aku bila aku sesowang teman die mandi!

tiba tiba!

tup!!! comel je bunyi black out wisma nie kan? hihihi

gelapp!!! gelita!!!

gua dengan si gigi berlari lintang pukang, meninggalkan segala seluar dalam, baju dalam yang hanyut dalam tandas tu. Lupakan Lif, terus turun tangga dari tingkat 4 ke tingkat 1!

si gigi hanya menutup belalainya dengan tuala, beruntungla aku dengan kain pelikat!~ menuju terus ke aras bawah tanpa memikirkan anak bini di rumah.

sampai saje aras bawah wisma , aku seraya bertanya kepada abang Gard :

bang, bang..aras 4 Black out! mcm mane??

lantas abang menjawab "... haa!? tak nak aku! tak nak! kau ada nampak apa apa x??.."

errr...tiba tiba je brader ni menggelupor, abaikan la...

so, hbs..mls nye nak cite...penatt..lame gila aku simpan as draft benda nie..=_=

Sabtu, 26 November 2011

1433 H


ok,
harini kita akan berlatih untuk pertandingan kawad kaki pada minggu hadapan,
saya harap kamu semua sudah bersedia dari segi psikomotor, kognitif, mental, jasmani, semangat dan berfalsafah..!

" BAIK TUAN..!"
...............

Dari kiri nombor!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
1433

ha??!!
1433??
lepas 9 10 kan??

maaf tuan, saya cuma nak bagitau, dah masuk tahun baru Hijrah iaitu 1433..

ermm! baiklah! terima kasih..

baris!
Keluar baris!!
.........

kenapa tuan??

kita balik rumah baca doa awal dan akhir tahun..
esok baru berlatih kawad ok?

=)

.............................................

potongan erti daripada


"....engkau berlembut dan tidak mengazabkan, malah engkau
memberi kami peluang supaya bertaubat selepas kami menceburkan diri melakukan
maksiat itu..."

dan


"...tibalah sudah tahun baru, kami mohon kepada mu agar terpelihara kami
di dalam tahun baru ini ..."


SALAM MAAL HIJRAH 1433


Ahad, 6 November 2011

Kisah Seulas LEMBU bernama SATRIA


SATRIA


Aku dilahirkan di satu tempat yang sangat istimewa, iaitu semasa ibu aku iaitu seekor lembu betina mengikuti karnival jualan murah di TESCO. Berbeza dengan lembu lembu lembu dan cow yang lain, aku dilahirkan songsang, hidung aku keluar dulu. Tepat jam 7.89 waktu lembu, aku terjerumus di atas bumi dengan bertemakan seekor lembu jantan. Aku diberi nama Satria. Amboi, nama macam pahlawan. Aku dijilat jilat oleh ibu aku kerana berdara dan berlendir. Selesai aku dijilat, aku pun menjilat sendiri. Selesai menjilat, badan pun dah tak melekit. Tiba-tiba ibu aku bagitau, esok mak nak hantar Satria pergi sekolah ok?

aku menjawab.." kenapa boo?? ( boo bukan boobs, nama manja ibu bagi golongan lembu ) .. saya belum kuar lendir lagi? belum sunat? tapi dah sekolah... xnak!

lantas sepantas lembu hitam boo menjawab .." anak ku.. jadilah seorang yang berilmu, bila dah berilmu, macam-macam pekerjaan Satria akan dapat, Satria boleh jadi :

1. Kereta Lembu
2. Lembu bajak
3. Daging Lembu
4. bebola daging Lembu
5. Sup Gearbox
6. Lembu susu
7. Ais krim Moo
8. Lembu punya susu, sapi dapat nama

macam macam Satria boleh jadi, bila berilmu, pandai dan beretika, pasti daging Satria lembut, sedap, lazat, otot kuat dan susu Satria segar. Sebelum Satria mencapai cita cita itu, Satria bersenyawa la dengan Lembu betina pilihan Satria, agar lahir zuriat yang sihat bermotivasi dan bertanduk.

Satria: baik booooo!! moOOoooo! MooooOOo!


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!
Berkorban la apa sahaja yang memberi manfaat antara satu sama lain!
insyaALLAH..

gua ingatkan lu, untuk gua juga...
=)

Rabu, 26 Oktober 2011

Jep Sepahtu dengan awek?


cara mudah untuk lu semua mintak clash dengan awek or pakwe yang lu rasa dah semak dengan die kan?? kah kah kah! ok ini entri jahat! jangan baca kalau tak pakai boxer..errr??bodo kan?ok...
ok,nak baca?! sila pakai boxer dan teruskan membaca..

aku dah bosan weh! aku cuti dah la tak balik kan, konon komitmen kiri kanan atas bawah kelengkang semua! wTf! haish !
ok! jom!

3 cara mudah CLASH
1. SEND MESSAGE
macam biasa, lu mesti selalu sms pakwe, makwe lu yang mungkin lu pangil dengan pelbagai panggilan, aku tak kisah la kan! ok, lu buat la salah hantar sms, even kalau lu memang tau lu salah send..! contoh:

munah : bie watpe?
johar : tgh main game jee
munah : game ape?
johar : game kebun kebun
munah : ouh, bie, syg munah x?
johar : selamat malam suraya ku! hug awak ketat ketat smpai tak leh nafas !
munah : biee??!! sape suraya?
johar : eh..sori..
munah : clash!!
johar : =)

nampak kan? sedang cite cite pasal game, ttbe hug ketat ketat laa! padahal lu saje je hantar!

kahar : abg da sampai melaka.
husna : cepatnya, abg gerak pukul brape? brape hari kat sane?
kahar : SELAMAT HARI JADI firha! semoga hubungan kita berkekalan! muah2! muah 99x!
husna : salah send ke?
kahar : errr...xla..memang saje send kat awk, nak tunjuk kita ada awek lain
husna : =)

haa! clashla tu! ahaha


2. SAVE NO PHONE
lu tau bila lu berdua berjumpa, bila lu berdua nak buat maksiat, mesti ada babak lu tengok phone die, si die tengok phone lu! so, sebelum lu pergi buat maksiat, tukar la nama-nama member lu! tukar nama paling gampang sekali, biarla member lu tu lelaki pun, tukar nama ke perempuan atau sebaliknya, contoh :
a. hisham ( my baby boo)
b. laili ( my ever lasting love )
c. jusoh ( love u, until die ever n forever )

leps tu, buat-buatla call, sms..
lagi rare bila lu suruh member yang lu nak tukar nama tu call lu masa lu tengah buat maksiat..
tiba-tiba :
"my baby boo " call!

haa! clash! ttbe tak jadi maksiat..bagus!

3. STATUS FB
lu update benda jiwang jiwang dan tag la nama awek mana mana, buat love semua bagai!
buat inrelationship, engaged or fucking with ke..! bila pakwe makwe lu tanya, cakapla member lu yang update, bukan ada depan lappy, lupa nak log out! hahaaa!

errr, tapi STATUS FB ni, bukan nak CLASH, tapi elak CLASH! cover kan! aha!

ok! ini menipu! tak baik! kalau tak suka terus terang je!! kalau lu ikot benda ni, dosa tanggung..aha!

" bila lu dah bersedia untuk bercinta,
automatik lu kena bersedia untuk berpisah"

Khamis, 20 Oktober 2011

cerpen lucah




" woi! kenapa dengan ko ni tart?" aku tau dari sekolah rendah cinta ko ditolak, tapi jangan la megamuk macam nie..! tegas popia udang..
( tiba tiba popia datang )

eh! popia!!! rindu wehh!! ko masih tak cabut lagi braces kat gigi kau! dari sekolah rendah lagi kau pakai! tart membalas teguran popia..

dodol, almond london dan lemang diam bingung dan terdiam kebangangan (=_=")

tiba tiba..
bang, kedai nie dah nak tutup, abang macam semak je kat kedai nie, ingat jejak kasih ke? boleh balik tak? ke nak saya balikan?

amboi! bergurau kasar nampak! ok2! kami balik! tak nak la baju baju nie semua! sikit pun takda macam JUSTIN BIEBER!
semua balik dengan berpimpin tangan umpama menyeluk pekasam sampai ke lengan..hurmm

weh!tart, almond, popia, yahya! eh? tiba-tiba nama yahya keluar pulak! aha.. mana kita nak cari baju JUSTIN BIEBER ni??! tanya lemang..

takpa awak, kita berjalan je, cari sampai dapat.. ok?popia?almond?lemang? boleh ikot saya? ita berjalan bersama sama?? demi JUSTIN BIEBER!

jalan-jalan-jalan-jalan tiba tiba dah DEEPAVALI! =)
HEPI DEEPAVALI to uOllsss! kah kah kah..

cite bodo.. ok bai





Khamis, 13 Oktober 2011

kerana sebungkus kopi O ais


woi!
woiii!
woi!
oi!
o!
w!

ahah! lama kan aku tak menulis nie..
hurmm.. pena aku dah habis dakwat, mata pensil dah tumpul, pemadam dah nipis, pembaris dah patah dan ubat pensil tekan tekan dah habis! ok?merepek kan?
tula sebab sebab aku lama tak menulis!

rindu weh tiba tiba nak menulis!

kerana sebungkus kopi O ais, aku terus rasa nak menulis semula! =)

ok!aku baru je pulang dari warung SIAM ( nama saintifik ), kenapa nama kedai nie macam tu? mungkin sebab Boh! abe! Boh! yang memasak, amik pesanan dan tukar siaran TV kat situ orang SIAM ( kelantan kowt) ..

ok! aku pesan kepada member aku yang nak keluar makan, saya cakap " awak... belikan saya kopi O ais ok?.." seraya dia menjawab.." ok.."
20 tahun kemudian, die balik..
woi! mana air aku?
errr....tertinggal weh kat kaunter ! dah bayar dah..

hurrmmm..dengan nada gembira, aku pergi ke kedai siam tu untuk menebus air kopi ais aku..
adala jarak dalam 50km ( tipu ) kedai makan tu, dengan rumah aku..
tanpa segan silu, aku keluar menunggang motorsikal tanpa sepasang helmet pun..

tiba tiba, ada roadblock ok! =(
dengan yakin dan serba salah, aku terus belok ke kiri, untuk lalu jalan dalam..
gila banyak anjing ok! jalan berbatu batu! redah lautan! berenang di atas bukit! dan memanjat sungai!

sampai je ke kedai itu, saya mengambil air tersebut dan pulang..


ok! habis!
sekian..
ahaha!
bosan? hiii..
kbai!

Rabu, 7 September 2011

cerpen tingkatan 3




malam raya, datang dodol kepada lemang seraya berkata...
" lemang, kenapa kau bersedih?.."
lantas tanpa nada gembira lemang menjawab..
" aku, aku rindukan ketupat, die tak balik beraya tahun ini.."

lemang, ingatlah pepatah "..biar pecah diperut jangan pecah buluh masa main meriam.."
jadi macam nie la, apa kata kita mintak tolong semperit dengan bahulu bantu kau cari ketupat..ok?

aku tak sangka dol, kau nie peramah dan toleransi orangnya walaupun melekit tambah lagi, kau masih bergetah.. [sob sob sob] lemang cuba menahan sedih dan terharu serta menahan kencing..

suasana bertukar,
senyap sunyi tanpa bunyi yang ada hanya bunyi cengkerik dan rama rama sahaja..

tiba tiba..
"..woi! korang berdua buat apa kat situ ha!.."
jerit badam dan rendang..

badam dan rendang memang dikenali sebagai gangster kampung yang berjiwa seni, walau diorang jahat dan nakal, tetapi diorang pandai menganyam ketupat dan gemar bermain congkak.

"...err,errr, kenapa? apeeee salah kami.. errmmm..! "
tanye dodol dengan nada sedih bercampur takut.

tak da la! kami nak jemput korang berdua datang OPEN HOUSE rumah kami esok.
datangla, pakaian tema " JUSTIN BIEBER"..

haaa?! justinnnnn bieeberrr?! tersentak lemang dan dodol yang kurang meminati justin bieber, yang mereka tahu dan minat hanyalah ali mamak dan juga zakiah husseien..

ok2! kami datang..!
jawab lemang dan dodol serentak...

8.00 malam..
selesai sahaja solat maghrib, dodol dan lemang bergegas ke bandar untuk mencari pakaian untuk open house rumah badan dan rendang.

serba tak kena, huru hara, kelam kabut, harapkan pagar, pagar makan padi, umpama menatang minyak yang penuh, terlupa minyak yang mendidih di dapur..

itula yang digambarkan oleh mereka berdua semasa mencari pakaian tema itu..
sedang asyik mencari pakaian tema, mereka ternampak almond london dan tart nenas sedang sibuk mencari sesuatu..

weh!weh! almond! tart! lu buat ape kat sini? tanya dodol..
eh!..dodol! lemang! lama kita tak jumpa kan! aku ingat dodol dah tak wujud, sebab semua dah makan pizza masa raya.. gurau tart, yang masih mengekalkan perangai bangangnya sejak dibangku sekolah lagi..

haha! dodol, dol.. rambut kau masih tak panjang lagi kan? mesti kau belum ada awek kan?kah kah kah. tart begurau lagi..

weh! apa semua nie? lu tart, jangan kuat sangat menyalak weh! diamm! nie kan kat kedai!
" lu bagi gua mampus dulu la, baru la gua diam!.." tart masih bergurau..

ok, gua dah kering idea sebab entri ni terkubur masa raya ke 6 lagi..!
sekarang dah raya keberapa??
ok sekian~




secebis hamparan mengelumit rindu..


Assalamualaikum!

satu hari di hari raya!
ouh!
dah hari raya ke 10!
k bye~



Sabtu, 27 Ogos 2011

justin bieber beraya di MALAYSIA?




entri mudah cepat dan senang jilat untuk hari raya tahun ini !
raya?
bukan sejenis kuih atau jenama baju..
raya?
juga bukan sengaja untuk buat cerita sedeyh yang lu semua pernah clash masa hari raya dengan kekasih atau sebagainya..

macam macam entri tentang raya lu semua dah bace..
gua pasti dan berdedikasi bahawa lu semua ada baca entri di blogger otai seperti mail lambung, yahya super, rosnah karipap atau kumbang kesepian
dan ramai lagi la!
"...tentang cara buat kuih raya, name kuih raya, saya dah shooping rayee. shoping bersama die, cara lilit lulut shawl untuk raya, kronologi duit raye, bagaimana nak sambut raya, bagaimanan pakai samping raya, cara ngurat si dia pada hari raya, cara mandi sunat hari raya dan balai raya..

so gua rasa terpanggil untuk menulis tentang hari raya jugakla..
memandangkan hari raya bakal tiba dan semua gua rasa pembaca entri gua akan sambut raya, tak kisah la lu puasa atau pernah puasa..
"err,ok mana ada pembaca vodooo...perasan!.." ahaha

PERKARA WAJIB LU AKAN JUMPA
MENJELANG RAYA

1. EXPO
macam biasa gua pasti akan menodai expo expo di sekitar tempat gua dan tempat lu bagi memenuhi kehendak beraya aku. Tapi gua rasa lu tak layan barang expo..!kan?ehe bagi gua, biarla barang tu murah atau cetak rompak sekalipun, asalkan menarik dan puaskan hati aku, aku akan beli..(ok,ni ayat orang takda duit, kalau ada duit,jangan tegor kalau nampak aku beli barang kat PADINO, SUBZERI, TROPICANALIFI,QUICKSILVEI..) yep! paling terbaik lu nak cari jodoh atau bergesel geselan adalah di expo! ramai kowt?! macam macam jenis "barang" lu akan jumpa! meriah! bagaikan memerang jantan jumpa memerang betina! errr!=_="

2. BISKUT RAYA TAHUN LEPAS
ok?kuih raya tahun lepas!??? menurut kamus dewan bahasa tubuh dan suara, kuih raya TAHUN LEPAS ialah kuih raya yang lu tak pernah bukak dan tahu pun, yang lu pernah beli kuih raya tu.. terlupa nak hidangkan pada tahun lepas, tiba tiba jumpa pada raya tahun ini! contoh lain, konon lu ade kekasih hati buatkan kuih raya, biar keras tak sedap sekalipun, lu punya sayang nak makan, lu simpan dalam bilik.. sibuk beraya sana sini, sampai lu terlupa lu pernah membela kuih raya dalam bilik, dah nak raya tahun ni, bila kekasih lu bagi lu kuih raya baru, lu tiba tiba teringat kuih tahun lepas..ok?sekian!

3. SELUAR DALAM
sabar, bukan lu beli seluar dalam baru untuk beraya, itu wajib bagi mereka yang baru sunat..ok adik adik? macam biasa, bila nak raya, baru lu semua tunjuk rajin macam gua la kan.. kemas rumah sana, rumah sini, rumah situ.. rumah jiran, rumah bekas jiran, rumah hantu dan mungkin rumah kaca.. bila lu dah kemas, kompem semua tempat lu geledah sapu semua, serta merta lu akan jumpa benda benda pelik bawah katil, atas almari.. bawah katil kompem kompem seluar dalam ok? yang dah kering bila lu bukak gulungan die, akan merekah..kah kah kah! so, lu baru jumpa seluar dalam feveret lu, semasa mengemas rumah.

4. BENTUK BADAN
ini sedikit menghairahkan, gua harap lu baca selepas berbuka.hi hi hi! ape semua nie? takdala, setiap tahun, pasti pereka fesyen akan memperkenalkan macam macam rupa baju, warna, saiz, jantina, umor dan jenis kain fesyen tersebut! so, raya tahun bila ntah, gua ada jumpa baju nampak dalam...wuyoooh! nampak segala warna baju keciknya, warna tube, warna redtube, youtube dan itube..kah kah kah! gua tak sabar nak tengok raya tahun nie, fesyen baju macam mana pulak weh! tapi yang gua pasti, trend lilit selendang yang kengkadang tengok macam memerang, sekali tegok lawa, dua kali dah macam sarung nangka..ehe!

5. LAGU RAYA
dulu parents kita layan datin sameon, rosnah yahya, zakiah bahar, P. ramlee, saloma, sudirman punya lagu, dj dave dan ramai lagi la! tapi sekarang? rasa macam gampang pun ada, lagu raya zaman moden, ada yang boleh layan, ada yang gua rasa nak layan lagu raya cine lagi best!

6. SAMPUL DUIT RAYA
kronologi sampul duit raya, dulu dulu sampul macam biasa la, ada cop MAYBANK, RHB, CIMB,BANK ISLAM kalau pakcik moksu kita kerja bank.. ada lambang GIANT, TESCO, JUSCO, THE STORE dan sebagainya kalau makteh dan pak tam kita berbelanja di sana.. gua harap sampul duit raya tahun nie, ada gambar JUSTIN BIEBER atau KIM HYO JUN, KYU TEH UE dan 24:7 serta gambar artis GULA GULA! weee! tak sabarrr! err,macam la aku dapat duit lagi weh!

7.AIR
gua yakin kalau lu jenis suka beraya sana sini, mesti ada jumpa pelbagai jenama dan perasa air bekarbonat la kowt! nama je berkarbonat, minum rasa ubat..! aha! masa bebudak, memang nak duit raya je bila raya, rasa air belakang cerita..! AIR KU, SURAYA, COCA CULA, POPSI, AIR GAS, RINDU dan macam macam nama! ehe! ini dulu la, sekarang gua tk tau, gua harap air TWISTER je, kalau tak da, gua tak minum..!

8.SAUDARA
jumpa saudara sana sini, bila raya baru lu tau awek lu atau pakwe lu tu sebenarnya sedara lu, anak bini kedua ayahlu, anak tiri mak baru lu! hi hi hi! gua harap SAMUEL ETO mungkin saudara aku! gaji die? memang sukan bola sepak gila dengan duit! haish!

9.KUBUR
lepas solat raya atau sebelum solat raya, pasti ramai berkunjung ke tanah perkuburan untuk menziarah orang yang dah meninggalkan kita.. tapi jangan sampai lu lupa posisi kubur orang yang lu nak ziarah tu, sama ada berada di posisi pertahanan, serangan atau pun penjaga goal..! tula, masa nak raya baru nak pergi kan..ehe!


ok?bosan kan??!
aku pun tulis time bosan!aha

KLIK ini!
untuk the making of hari raya kami pada tahun lepas! ahah!

SELAMAT HARI RAYA!
MAAF ZAHIR DAN BATIN
serta SEGALANYA!

dari SPERMA DAN KELUARGA!

Jumaat, 12 Ogos 2011

4empat TIPS bangun sahur..




macam biasa..
maseh dalam mood ramadhan!
walupun haty dan perasaan maseh kucar kacir kerana tidak dapat menyambut birthday gua yang ke 21 nanti same same! haish!
ape pun, teruskan niat awak..! saya sokong! =)

gua dah cakap kat atas tadi, maseh dalam mood ramadhan kan?
gua tiba tiba tergerak nak bagi tips untuk lu semua!
gua tahu, darah muda macam lu semua mesti susah bangun sahur..
letaklah pompuan sexy untuk bersahur sekali pun!
kalu lu tak sedar, tak boleh bangun, tetap terbiar je wanita sexy itu!

gua tergerak tulis nie, sebab adek gua kat asrama cakap die tak sahur banyak kali sebab tak sedar!

jadi amalkan ini!

4 TIPS KOMPEM BANGUN SAHUR!

1. Tidur hanya BERDUA!

muda senang, cuma tambah air..! tips paling senang untuk lu bangun sahur ialah TIDOR BERDUA dengan awek or pakwe lu dekat hotel, motel, rumah tumpangan murah! kenapa? ok,gua tau lu semua otak bersih, tak paham! kan? macam nie.. lu tido berdua dalam hotel murah tu, bila waktu jam 3,4, atau 5 gua rasa la.. ada orang akan ketok pintu bilik hotel murah lu! dan lu secara tiba tiba sedar dan terus ditangkap basah! bila da bangun? lu sahur la same same abang abang jabatan agama tu!

2. MINUM air

ini gua punya pengalaman! yang tips pertama belum ada pengalaman ok!haha sebelum tidor, bukan setakat lu basuh kaki, muka dan tangan sahaje! lu tonggang air masak banyak banyak sampai bil air melambung tinggi! bila jam 3,4 atau 5 lu bakal tersedar! bila lu tersedar, itu menandakan pundi kecing lu dah penuh! sila buang air! kompem lu akan bangun, tapi tak tau la kalau tiba tiba TERkencing kat tilam or anything else kan! perkara TER nie semua pernah..haha


3. 18 SX

ini juga lucah! yela gua harap pembaca entry blog aku semua berumur 30 an ke atas! so, tak pernah ada ragu ragu untuk menulis benda macam nie! 18 SX ape? ini macam lu TER tengok cerita lucah sebelum tido! kah kah kah! nama pun TER kan? so, lu terus tido! tiba tiba TERmimpi benda yang kejap lu kat atas, kejap kat bawah! eh? maen jongkang jongkit kowt! haha! sila bangun dan mandi wajib weh! esok nak puasa! niat mandi wajib, lepas tu sahur dan niat puasa! simple!


4. jangan tidor

jangan tidor, isi la masa lapang dengan perkara berfaedah! lebih baek beribadah! hee! same same kita ingat mengingati! ok?!


ini semua tips dari blog gua!
sperma yang jernih boleh amik,
yang keruh buang jauh jauh dan jadikan bahan cerita je ok!

bukan semua betul! jangan ikot! haha

selamat bersahur!

Rabu, 10 Ogos 2011

Spontaneous thursday 2

petikan dari hp CSL pink..=)

"...1 day, awk akn jmpe grl yg btol2 sesuai ngan awk..frankly, sy bnyak kkurgn yg awk tatau.. jgn dtutupati utk trmeprmpuan lain slpas syp plss.. klau suda tetulis yg sy bkn hak awk 1ari nnt berat mcmane halngn n jaln pun ttap x ley d ubah n bgtu sbliknya sume da dtetapkn..hpe awk bole maafkan slap sy slame ni, halal kn ape sje kbaikn yg awk bg..klu da jmpe yg bru pls b nice 2 her.u sgt bek insyallah akn dpt jgk yg bek..as salam :).."

sekian..

Isnin, 8 Ogos 2011

6 agenda harian setiap kali Lu berpuasa!?!


air mazi?
air ape tu?
aku harap semua pembaca blog paling hebat ini tau ape itu air mazi..
tapi ingat!
air mazi tiada jual di bazar ramdhan ok!
lu nak cari air katira, cincau, sirap bandung, "ketereh" sume ada!
tapi air mazi?

batal ke puasa sekiranya lu tengok BELLA CALAMIDADES tv3 setiap petang?
dan terkeluar air mazi?
ouh! tidak terbatal,
tetapi cuba elakkan berasa ghairah begitu! hihihi

macam biasa, gua nak bagi tips!

6 agenda harian setiap kali lu berpuasa

1. PERGI BAZAR

macam biasa, rutin harian orang yang berpuasa, tidak ketinggalan mereka yang dah berbulu pun tak berpuasa datang ke bazar ramadhan dengan harapan mencari makanan idaman! tetapi AWAS! lu bakal kurang pahala puasa macam gua!

amir : kenapa?
sperma: lu datang bazar cari makanan, tapi lu akan dapat free gift untuk nafsu dan mata lu!
amir : kenapa?
sperma : bentuk badan, bentuk punggung, warna baju dalam, warna baju luar, legging, seluar selit punggung, rambut berwarna warni macam air kat bazar semua lu akan nampak! tipu la kalau lu macam gua tak tengok! dari pagi lu berpuasa, aga adab semua untuk mendapat puasa sempurna, tapi tiba tiba lu pergi bazar.. kurang puasa lu sebab tengok semua tu!
amir : kenapa?
sperma : kenapa apa bodoh ?haha tapi bagi gua, gua tengok sekali, tanpa berkelip, bila dah berkelip, gua tengok benda lain, boleh ke? hihi
amir : kenapa?
sperma : sebab, tengok sekali kan pahala..tapi dalam bulan puasa ni macam mane ek? =(

2. MENIAGA DI BAZAR

situasi sama macam satu, tapi lagi rare, sebab 3,4 jam lu mengadap pebagai warna baju dalam dan seluar dalam pengunjung bazar..hihihi gua juga meniaga di bazar! alamak! =(

3. MAIN GAME

lu dah memang noob! loser! mainla game ape pun! contoh lu main game bola! lu main, main dan play game bola, lu kalah, lu salah sepak, lu salah tekan joystick, mula la lu mencarut! bah kut teh ape! asal tak goal! fcuk! kenapa kalah! memerang! tenggiling! sipot! semua bahasa lucah dan kasar bakal keluar.. hihi

4. MENONTON TELEVISYEN

Tv salah satu media hiburan dan kekasih gelap aku sepanjang cuti nie! lu cakap la cerita ape kat tv3 jela! sebab gua tak da astro HD, astro first ape jadah semua tu kan! stanzaa cinta, laila manja, juvana, kasih alia, tahajjud cinta, amanah dalam cinta, periuk hangus, 5 rencah 5 rasa, kuch kuch hota heii, nora elena, ramadhan terakhir! haish! banyak2! semak dah kepala nak tengok.. contoh cerita BELLA CALAMIDADES! sexy! terbonjol! terkeluar! gegar! hayun! semua ada! gila ape!? ada cerita panggung sabtu lepas cerita hindustan! pegh! gesel2, sentuh2! sana sini! gua tertengok..hurmmm

5. SMS PAKWE/MAKWE

adatla orang ada pakwe, makwe yang konon paling sayang, forever, ever, until die, hug ketat-ketat, kiss banyak2! kepala la, bila lu dah clash, mula bising! hate boy, hate lelaki, pompuan tak boleh dipercayaila! benci kaum hawa la! menci awak smpai bila2! fcuk off dudes! err??dulu kemain sayang sampai dalam kubur??kah kah kahaak!

sperma : bibi wtpe?
ovum: makan nasi nie..
sperma: bibi xpuasa ke?
ovum : bibi periodla, buat tak tau plak didi nie
sperma : ouh.hihi nak sikit
ovum : ngaga meh..aummmmm!
sperma : hihi best! okla, nak keluar, nanti text balik!
ovum : ok! tc didi.."MUAAAH! MUAAAAAH! muuuah! "
sperma : haihs, kurang puasa didi.. muaah jugak!

so, lu paham ke?? yang "muah muah" tu?haha! gua rasa mungkin kurang pahala puasa

6. ONLINe

nape pun laman sosial, sentiasa update nak bagi kawan kawan tau lu masih hidup..
macam biasa, lu update pic ini, nampak ini, nampak itu! gua sebgai fren lu, kena la tengok kan, yela gua kan caring..kah kah kah.. so? ape tu, semakin banyak lu on9, semakin banyak lu tengok bukan bukan, semakin kurang pahala puasa..hihihiii

( nanti mesti ada yang jawab : ta shukew at sayewr, removee jew larh titew! manyark lai frenzz na addrd titew..muaah! )

waklu,geli sumpa!
lu tulis macam tu..ingat kiut?mana cikgu bm lu..hahah!


sama-samalah kita muhasabah diri sepanjang bulan ramadhan ini..
gua tulis semua tu berdasarkan pengalaman dan pemerhatian gua..
dah nama pun pengalaman, so gua pun pernah dan ada buat kan?
jadi saling ingat mengingati sesama kita!
kalau lu tak macam tu? bagusla..hhihi


salam ramadhan!
dari sperma dan ovum~

Khamis, 4 Ogos 2011

Spontaneous Thursday 1

sepontaneous khamis!
amenda benda nie?
selepas wordless wednesday?
layankan aje!

"gua hari ni, tak meniaga di bazar, sebab hujan lebat, dan
gua dapat dengar ketawa dari dia semula! "

Selasa, 2 Ogos 2011

WORDLESS WEDNESDAY 2


WORDLESS WEDNESDAY 2

jage mata, telinga dan mulut anda
untuk kesempurnaan puasa~




tengok,dan jangan kelip!
sekali je!

Larissa Riquelme!~

Rabu, 27 Julai 2011

Ramadhan 1432 dalam Ogos 2011





insyaALLAH bulan ramadhan bakal menjelma!
perbanyakkan ibadah dan buat kerja yang berfaedah
sepanjang bulan ramadhan ini!
ye,gua bagitau lu supaya buat baek,
gua harap gua pun dapat berbuat demikian!

yang pasti!
gua tau ape yang bermain difikiran lu bila tiba bulan ramadhan!
lu tak nak puasa kan??aha
gurau..

tapi apa yang pasti ramai ayah ayah atau emak emak yang akan buat pada anak kecilnya adalah:
memastikan anaknya puasa penuh!

ayah : abang, tahun lepas baru sunat kan?tahun ni puasa penuh 30 hari ok!
yusof: ok ayah! memandangkan dah sunat dan bakal tumbuh bulu buluan, saya akan puasa 30 hari! yeaaah!
ayah : bagus! sekiranya yusof puasa 30 hari penuh, bukan 28, 29 atau 2 hari, abah tak kan teragak agak sunatkan abang kali kedua..
abang : ape ada hal! sunat kali kedua jadi lebih matang!
ayah : kepala otak ah! abanh sunat sekali je, dapat gak anak 8,9 orang, emak pun sentiasa senyum bila bersama!
abang : eh, macam lari tajuk je...
ayah : haa!ok2! puasa penuh 30 hari, ayah belikan basikal "seluar dalam 1 Malaysia" buat raya ok!
abang : ea..

tetapi!
awas!
jaga jaga yusof!
puasa tahun ini hanya 29 hari, jadi lu bakal kene kencing dengan ayah lu! raya tahun ni, lu tak payah pakai sepender laaaaaa...
haha!

itu kisah yusof dan sepender 1 malaysia dia..

kisah lu semua dan juga gua!?

apa yang lu semua bakal tengok pada bulan ramadhan ini!
1. FACEBOOK status atau TWITTER

"..esok kita nak pose!jom pose same same!.."
"..tak sabar nak puasa esok, sebab lusa dah tak boleh puasa..hik hik hik "
"...10days ago to syawal..! "
".. ayah kita bawak balik dunkin donut buat sahur! rasa macam orang puteh! hihihiii.."
" berbuka bersama si dia...<3.."
" penatnya berpuasa harini, sebab sahur air masak warna puteh jeee.."
" kenapa awak tak angkat kol saya ! kejut awak sahurr!! grrrrr.."
" alhamdulilah, dapat terawikh 21 rakaat!.."
" kita buat 8 rakaat je! wek!.."
" awak, esok kita pergi terawikh same same ea! sebab ada morih nasi beriani gam lepas terawikh!"
" carilah malam yang lebih baik dari seribu bulan di 10 malam terakhir..!"


2. UPLOADing picture di lama sosial

1.beriban picture korang pegi berbuka bersama si dear! si goat! si horse!
2. kompem kompem picture berbuka korang akan upload!
3. makanan berbuka hari pertama, aku sure, pasti ada!
4. picture pergi membeli belah belah baju raya!
5. gambar kuih raya!siapa nak buat tempahan! PM saya!
6. gmbar runion berbuka bersama member-member lame! pasti ada, nak nak bila dah nak habis puasa!
7. kad raya!kad puasa made in diri sendiri! dihiasi bintang, cahaya, muka lu sebagai model dan pelangi serta ucapan minta maaf dan sebagainya! kompem adaa!

3. tarawikh

macam tahun sebelum sebelum nya..
macam cerita pak belalang P ramlee..

banyak banyak = 1 hingga 7 hari ramadhan
sikit sikit = 7 hingga 14 hari bulan ramadhan
jarang jarang =15 hingga 21 hari di bulan ramadhan
kadang kadang = 22- 30 hari di bulan ramadhan
gua harap ada perubahan tahun nie! insyaALLAH

4. bazar ramadhan

makin panas makanan makanan di bazar ramadhan
makin sedap sedap makanan makanan di bazar ramadhan
makin banyak peniaga bazar ramadhan
makin ramai pergi ke bazar ramadhan
makin cepat bazar ramadhan bukak
makin cepat orang berbuka
makin cepat habis makanan..

sekian!

semoga bulan ramadhan kali ini lebih manis dari ramadhan sebelumnya..
dan semoga kita berpeluang berjumpa dengan malam lailatulqadar..
amin!
insyaALLAH

niat puasa jangan lupa!

P/s: kepada lu yang tinggal berdekatan dengan area rumah gua!
gua bakal berniaga air yang sedap!
kompem sedap kalau minum sebelum waktu berbuka!
jemput datang!
di sebelah SHELL, K MALL muar! ehe
=)

wordless wednesday 1




ini
WORDLESS WEDNESDAY!
katakan sesuatu tentang gambar ini~!

Ahad, 24 Julai 2011

bila nenek anda bersenam, anda tergamam!


entri sebelum ini aku ada ceritakan tentang alam pekerjaan selepas SPM , semasa aku belum baligh dan baru mula merembeskan air dalam dunia blog ni..

aku memang serba boleh..
tak percaya, meh la msg aku, CALL ke..
mehla kenal-kenal dengan kita...
ok bongok gila..


cuty dah nak habis bro..
so ape gua dah buat sepanjang cuti?
keje ape gua dah berkecimpung... haish

aku telah dilantik sebagai pekerja di Warong Roti Canai NAPi..
ok, aku maen reka je nama kedai nie, act, tak da nama pun...

tapi paling TERUJA dan TERHENSEM kenapa aku tiba-tiba seronok kerja kat sini ialah??

1. ADA pusat AEROBIK FITNESS wanita depan warong roti nie..

2. aku rasa memang Fitness untuk wanita je, sebab tak pernah aku nampak belalai yang keluar dari pusat joget tu..


Ye! saya lelaki dan tauke aku pun lelaki..
memang tak dinafikan saya memang bernafsu kepada wanita..
maksud aku, suka wanita dan bukan gay...
awk,saya suka awk..hi hi hi...
ok! sambung cerita...

setiap kali jam 9 ke 10 pagi!
aku akan ditatapkan dengan ciptaan tuhan yang seksi nie! datang sarapan di restoran saya punya tauke...
aahaish!

kawan-kawan dan pembaca sekalian, saya tak gila seks tau!
tapi mereka-mereka bukanlah awek yang muda dan aku rasa dah tak bergetah, maksud saya dah kahwin ok!??
baju pink, tudung pink, legging merah, baju renang! haish!

aku dah biasa tengok semua itu..
cuma yang buat aku teruja untuk tengok ialah ada yang aku rasa layak di gelarHYE grandma!
nenek!
aku tak tahu la kalau dieorang ada penyakit cepat tua tapi umur muda...
tapi dari pemerhatian aku!
haish, aku rasa dah bercucu ok!

sangat jarang aku melihat nenek-nenek memakai baju-baju renang nie weh!!!

alaaaa!!!
sukenya saya ambil order mereka!haha
memang mereka tutup dengan sweather la, cardigan la bagai sume, tapi masih mampu menampakan itu dan ini~ hurmmm
berdosanya saya...

lagi mengada, order ntah pape je..
contoh :
1. adik, akak nak teh ais tapi ais dua je tau~
2. adik, bagi saya sup ayam tapi tak nak ayam, togeh lebih tau, tapi nak separuh!~
3. adik, saya nak sama macam akak tu, ea? tak mu ini, tak mu itu...

ok! rasa nak lempang bukan order bukan-bukan, itu tak pewla...
rasa nak lempang sebab seksi tangat bagi orang yang dah berumur macam awak awak awak tuuuuu!

ok!bersenam memang bagus...
sila la bersenam ye! teruskan!
tapi masa lepas SPM saya kerja dan sampai masuk U siap dah nak keluar U, saiz dan kegelebehan perut macam sama je kak!~
ahaa!
tak pew! usaha lebih ok!
insyaALLAH, suami akak akak akak akak menyukainya...

sori ye.. cuma kongsi pengalaman dan ingin menyedarkan semua yang bersenam itu bagus walaupun dah berumur!
mereka memang menyambut seruan 1 sukan 1 pelajar!




Khamis, 21 Julai 2011

gambar Larissa Riquelme bogel


sape LARISSA RIQUELME?
model PARAGUAY rasenye..
badan jangan cakap la..
cutting mengiurkan punya..
ape yang gua tau, die bakal bogel sekiranya
PARAGUAY JUARA COPA AMERICA!
dah bersedia??haha
harap-harap URUGUAY MENANG
taklah tambah dosa nanti..=_="
________________________________________________

0-4
3-6
0-1

nombor memainkan pelbagai peranan..
nombor mampu menjadikan bebudak sekolah
masuk kelas belakang atau kelas depan.

nombor mampu menghubungkan seseorang dengan
dua tiga empat orang serta lebih

nombor mampu memberi kekayaan haram kepada pemain nombor
nombor menunjukan air milo ais rm 1.60

nombor juga perlu untuk mengira ketinggian dan berat

nombor adalah bukan huruf

ASIA TOUR
3 gergasi LIGA BARCLAYS
ARSENAL LIVERPOOL dan CHELSEA

gua hanya tengok LIVERPOOL even gua hanya tengok di kedai mamak,berseorangan di JB di temani seorang pakcik yang katanya tak suka MAN u..

agak terkilan tak dapat pergi Bukit Jalil or Pavilion untuk tengok The Reds gua..
haish!

GOODLUCK melawan singapura!
daaaa..

nah gua santap lu semua dengan gambar lucah sepanjang ASIA TOUR ni!
harap menghairahkan..=)


















Isnin, 11 Julai 2011

bercumbu semasa berarak di HIMPUNAN BERSIH!??



BERSIH..
aku tak perlu kupas lagi ape benda BERSIH ni..
tapi ini blog aku, aku tergerak hati sebagai seorang yang bakal menjadi pengundi bulan 8 ni..
gua nak kupas gak!

ape yang aku nampak bila perhimpunan BERSIH ini dah diadakan :

1. kesedaran kepada peniaga
kalau peniaga secret recipe, secret ingredient, KFC, mcD, air jagung, keropok lekor yang sebelum nie, meraih keuntungan apabila berniaga, haruslah bersyukur bila mengalami kerugian.. Lu asik nak untung je, bila rugi dah gelabah, mula nak merajuk, terjun bangunan.. come on! kita hanya menumpang didunia ni, kadang-kadang kita di atas, kadang- kadang kita dibawah, macam tayar basikal, kadang-kadang tayar basikal depan sentiasa berada di depan, tayar belakang tak kan dapat memotong, tapi bila ditukar tayar depan ke belakang, haaa..phm??haha macam pening..=P

2. gambaran padang mashyar
Lu tengok, tu baru beberapa penjuru manusia berkumpul! ada yang hensem wangi berbaju, berseluar dan ber baju dalam berwarna berwarni...hehe so, lu boleh jadikan ini sebagai kesedaran, keadaan di padang masyhar nanti, seluruh dunia yang hidup mati dihimpun kan.. lagi best, ada yang bogel tak ada pakai baju-baju kuning, merah atau bintik-bintik..kan?

3. tambah profession baru
gua tak tahu la betul ke tak, ada yang diberi bayaran wang ringgit agar ikot perhimpunan nie! wei! lu pun tau, ramai graduan yang menggangur, tak da kerja.. semua profession penuh, tak da tempat..! so, ini dah membuka satu profession baru kepada penggangur! =P

4. hidup tanpa kenderaan
semua berarak, jalan tanpa kenderaan.. so, lu kena berterima kasih kepada pencipta kereta, motor, lori dan sebagainy.. kalau mereka semua tidak mencipta kenderaan, sampai sekarang kita jalan je, sesak dan haish,malas nak cakap..=)

5. gambaran sekiranya tiada jalan raya
jalan abd yahya tutup, jalan salimah kuntum tutup serta jalan merah ditutup disekat..! sama macam kenderaan, lu kena berterima kasih, sekiranya jalan-jalan tersebut tak ada dari dulu lagi, memang semua tertumpu pada satu satu jalan..! sesak! itu semua untuk lu bayangkan jika tiada lebuhraya, jalan ini itu semua..hehe =P

6. KUNING itu yellow
memberi pendedahan kepada murid murid pra sekolah KUNING adala YELLOW dan bukan BLUE! so, cikgu tadika boleh habiskan sillibus warna budak pra sekolah..

7. wet world, sunway lagoon, gambang waterpark
water canon! gua rase dekat waterpark yang ada kat malaysia belum ada water canon! ntah! kalau ade, sori.gua mandi air gune gayung je..!aha so, berpeluang merasa macam mana suasana waterpark tanpa tiket dan gelung tag tiket di tangan..ha

8. jumpa jodoh
dah ramai-ramai, mula la si lelaki jadi hero, melindungi si wanita dari bom asap, water canon dan sebagainya.. tiba-tiba mata bertentang! haish, tunggu kad kahwin jela lepas nie!

9. menguji kesabaran
mana tak menguji nya! jammed! jalan jammed berjam-jam! kalu korang pakai jam CASIO jalan ber jammed CASIO, kalau G SHOCK , berjammed G SHOCK, kalau masa tu korang pakai jam TAG HEUER, berjammed TAG la.. kalau mase tu awak pakai JAM pink! =) berjammed pink la wak..

ok!sekian!

gua bukan ustaz nak bincang soal agama..
gua bukan Dr, nak bedah kepala lu..
gua bukan bidan nak sambut baby lu..
gua bagitau kepada lu, dan diri gua juga!
haa!

sumber gambar dari SINI!
kalau nak tau yang lebih tentang BERSIH KLIK ini!





kalau gua salah informtion ke, mintak maafla!
ini bukan blog politik...
ini blog sperma, tak pernah menulis dengan fakta! he

Isnin, 4 Julai 2011

Pukul Berapa Datuk Harimau



Lu semua pernah tengok cerita PUKUL BERAPA DATUK HARIMAU???
alaa..cite yang penuh dengan ILMU tu..
di hostkan oleh harimau yang xcomel..haha

gua tibe-tibe kene tengok cerita tu ok!
walau misai dah ade warna jingga, tapi tengok DATUK HARIMAU..
kepala ah!!
aha

gua ingt,haritu die cerita pasal huruf D!!
yela, gua kat institut memandu, tunggu turn nak test JPJ..
gua bayr 6,7 ratus..
satu tv je ade??
sepatot bekalkan tv setiap pelajar..kn??

gua rasa tempat-tempat berikut kalau die bukak cerita dora the explorer pun lu wajib tengok!
sekian~

1. institusi memandu
2.hospital
3. taska

ok,,babaaaaii

abang JPJ layan AISHETERU! ~ =)




rasa macam berkhatan kali kedua la wawak!
bile menyarung jersi no18..!
bile memakai baju tak berkolar dan terpaksa pulang semula menukar baju kolar hensem dan bergaya..!
bile aidil dan safiq rahim menjaringkan goal berkelas dunia..!
bile sperma menulis~

ok!
memang tak ragu ragu gua cuak test JPJ kereta nie!
rasa macam tunggu turn berkhatan kali kedua..!
tapi gua rilex, cool, gagah dan bewawasan..!

alhamdulilah!
tinggal nak beli PEUGEOT 308 je!
lepas nie boleh la saya bawak awak..
aha =)

p/s : miss u mum!
Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails