SUMber KeJADIAn SPErma

Ahad, 9 Disember 2012

Apnoea Syndrome dan Liverpool

Belum cukup sebulan abg menetap secara nomad di kuala lumpur bandaraya yang dihiasi dengan jutaan homosapiens yang bisexual, straight, homosexual, ebony, creampie dan sebagainya, tapi pengalamanya, kalau gua bukukan kebarangkalian populasi pokok untuk di tebang semakin tinggi bagi menghasilkan penggunaan kertas secara dozen. OK! itu hiperbola atau  mungkin metafora.

Semalam, gua berkesempatan berada bersama 80,000 lagi penyokong Malaysia yang bersaudara turun ke kandang Harimau Malaya. Pengalaman dalam stadium bukanlah yang abg nak ceritakan, itu semua benda bosan macam karangan bebudak UPSR bahasaMelayu kertas 2 iaitu "Pengalaman Cuti Sekolah Anda" ataupun karangan sambungkan ayat berikut " ayah membawa saya ke stadium kerana....." karangan anda hendaklah kurang daripada 120 patah perkataan.

apa yang gua nak kongsikan ialah pengalaman tidur bersama abiang yang menghidap Obstructive Sleep Apnoea Syndrome. Bagi yang bukan jurusan medic, farmasi, perubatan ataupun seorang engineer civil dan management anda mungkin tidak tahu apekah yang dinamakan Apnoea Syndrome. 


Berdengkur! yeah! itu ayat mudah bagi masyarakat zaman kejatuhan Liverpool ini. demn! gua mungkin berdengkur, tapi itu gua tak pasti, mungkin gua perlu tanya rakan rakan adik adik gua yang kerap tidur bersama dan gua juga pernah dengar orang berdengkur tapi mungkin 1 kali setahun gua berpeluang tidur bersama abiang kepada abiang member gua ni.

Gua tengok brader ni tersangatla kiut, tapi bila dia tidur, oh! kiut itu boleh ditambah dengan SANGAT SANGAT KIUT. kehkeh

dan bila gua bangun je seraya dia berkata  " weh! semalam Liverpool menang tak?" lalu gua menjawab " tentulah, tanpa striker pun boleh menang".. " patotla tidur nyenyak semalam" kata abiang itu kepada gua..

dia tak tahu, rasa macam Home Theater Toshiba dan LG atas kepala gua..kehkeh


apa2apun, lu steady! n lu kiut bro!

Jumaat, 16 November 2012

Terengganu

Terengganu pernah dikategerikan sbgai negeri idaman gua selepas Amsterdam, Belanda.

Semua bermula masa gua bermain cinta dengan minah terengganu di kampus. Jodoh yang tidak berpanjangan dan alasan tiada keserasian adlah alasan klise apbila ditanya tentang apakah masalah hubgan anne dan wafi maslah mimi dan nrman serta radhi dan isteri. Begitu juga gua..kahkah

Dan pada hari ini, gua berjaya menapak ke terengganu selepas harapan untuk ke terengganu semaasa bercinta gagal.

X 0 X 0

Istanbul rm 11

Macam biasa jam 8.30 malam gua dann pasangan gay gua cuba mengisi masa lapang untuk menonton wayang..setelah gagal mencari teman wanita sementara hanya untuk berfoya.. Akhirnya kami mbuat kata putus untuk setia bersama. Kapok bukan nama sebenar, selepas hampir 3 tahun tak berjumpa kini kehidipan dia sgt berubah tapi masih mengekalkan kebangganganyaa..kahkah ada kereta kampeni ad laptop kampeni ade unifi ada umah kampeni..bahgia dah mamat tu!

Gua telah memoohon cuti dengan rasuah bos gua Tie dan Tali Pinggang kulit untuk dia pergi temuduga SPA. Jadi, gua dapat cuti mengalahkan bakal pengantin. 

Johor - Ampang - Tg Malim - Terengganu

Hampir 450 Km gua dan rakan rakan akhirnya sampai di rumah pengantin Mat Saja dan Minah Saja. 

Alhamdulilah dngan Sekali Lafaz pengomen dan pengelike tegar post FB gua dah kawin.. !

Tapi sbbnrnye gua nak bgtau tentang gua tengok Istanbul dengan Kapok di MBO Ampang..

Apa yang gua nak cakap "PenatBermainEmosi dan  BerperangDenganPerasaan'

"Saya taknak peluang kedua awak, saya hanya nak satu peluang ni je "

X 0 X 0
D
Publish

Selasa, 14 Ogos 2012

Merendah diri 4

"...tak tau nak tengok siaran apa dekat tv nie banyak sangat..yang rekod lain..yg ulang ulang lain.."

#yee.! gua tau uma lu ada astro PVR..hmmm

Merendah diri 3

"..macam mana boleh tak perasan bunyi bbm masuk nii.."

#weehh cakap jee lu ada Blacberi bold slide androidd...ape ada hal.. duit lu..keh

Merendah diri 2

"...peningnyaa tgk awek aku nak amik perisa pewarna jenis yg mana satu untuk tutti putti.."

#fak fak! cakap je lu dekat tuti fruti date dgn awek

Merendah Diri 1

"..tak perasan banyak pulak baju raya aku warna kuning tahun nii.."

#cakap je ko raya tahun ni macam artis..banyak baju raya..

Isnin, 13 Ogos 2012

Diari MUNIF 13ogos


Munif pulang daripada kerja. Kerjanya sebagai seorang penarik beca tak sama dengan cita-citanya semasa dia kecil iaitu ingin menjadi PILOT kapal terbang. Setiap kali disindir oleh rakan sebaya atau bekas bekas kekasih tentang kerjayanya dia hanya mampu tersenyum dan menunjukkan jari tengah kepada si pengutuk. Ya! bekas-bekas kekasih, Munif walaupun seorang penarik beca, tetapi dia dulu pernah mempunyai ramai kekasih yang tertarik dengan cita-citanya iaitu PILOT. Bodohnya bila perempuan itu tertarik dengan cita-cita seorang lelaki tanpa menyedari itu benda belum pasti. Lalu Munif ditinggalkan oleh kekasih-kekasihnya apabila hanya mampu menjadi seorang penarik beca.

Dia keletihan selepas seharian memenuhi impian untuk mendapatkan RM30 hanya untuk makan, minum dan bayar ASTRO PVR. Ternyata tidak cukup baginya seorang lelaki tanpa belaian seorang wanita dengan hanya RM30 sehari.

Munif terus mencapai sehelai tuala usang berlubang di punggung kanan sekiranya dia memakai dari kiri atau berlubang di sebelah kiri sekiranya dia memakai dari sebelah kanan ( harap dapat bayangkan dengan mengambil tuala masing-masing).

Cita-citanya untuk menjadi PILOT terencat begitu juga cita-cita Munif untuk mandi apabila menyedari bekalan airnya terputus akibat krisis badan bukan bukan kerajaan yang tidak menepati janji seperti mana badan badan lain yang sering menepati janji.

Dia termenung dibilik mandi. Munif tidak berdaya untuk mengharungi liku-liku kehidupan sebegini lagi. Lalu dia bangun dan membuka Notebook 1Malaysia yang dicuri daripada adik bongsunya.

"....munif_beca77naruto@gigolo.com.."
pantas jari jemari munif menekan keypad notebooknye dan menaip email Pacebooknya...

tiba tiba matanya terpandang pada satu notification

" Syafiq Birthday just around the corner "

ALAMAK! esok harijadi kawan Pacebooknya iaitu 14ogos1990..

Munif yang terkenal dengan sifat suka menambah rakan yang tidak dikenali dan tidak pernah terlepas untuk mengucapkan "SelamatHariJadi" di wall rakan rakan Pacebooknya" lalu munif terus mengucapkan selamatharijadi kepada rakannya iaitu Syafiq Zulkifli ( bukan nama PB sebenar )..

kehkehkeh
errr krek

Selasa, 7 Ogos 2012

Fuad Dan Ogawa

Fuad melihat keadaan rumah nye. Melihat sekeliling dari posterior anterior, medial dan juga coronal. Dari atas ke bawah setiap perosok sudut dan juga setiap inci sentimeter, milimeter, kilometer dan juga sehasta rumah Fuad.

 Tiba-tiba matanya memandang secara langsung ke arah Jam Dinding yang dimenanginya semasa die mendapat hadiah cabutan bertuah semasa di bangku sekolah lagi. Jam itu masih berfungsi dan masih mengekalkan kedudukan jam tersebut di dinding di ruang tamu rumah Fuad.

Dia cuba bangun dari kerusi Ogawa yang dibeli secara hutang sebulan RM10.40 dan di ikat selama 7 tahun.
Namun hasratnya terbantut untuk bangun dari kerusi nya itu kerana dia hanya NIAT untuk bangun dan tidak BERUSAHA.

Akhirnya dia sambung duduk di atas kerusi Ogawa dan tidur. Itulah kehidupan Fuad dan kerusi Ogawa nya.

 


Isnin, 30 Julai 2012

pakcik LEJEN wujud bila bulan ramadhan

lejen press bukanlah benda yang gua nak sembangkan dalam artikel tanpa ilmu di blog gua nie, tapi gua nak cerita tentang PAKCIK LEGEND!

lu tau tak apa itu pakcik legend? mohon jangan tanya cikgu BI, cikgu MATH atau cikgu cemerlang GC.

sepanjang bulan ramadhan kalau lu tau apa itu solat teraweh, mesti lu tau apa itu pakcik legend! tapi kalau sepanjang bulan ramadhan lu hanya berpuasa tapi solat fardhu ntah ke mana, tengok benda bukan bukan, korek hidung dan tengok peha awek dekat bazar ramadhan, sila kawal! ok..krek

PAKCIK LEGEND ni wujud sejak zaman neolitik lg, zaman neolitik ni pada aku ialah masa aku sekolah rendah lagi, aku ni bukanlah seorang budak surau, tapi kalau ke surau untuk jumpa member, makan free, maen lumba lari, beli ais krim 20sen tu, selalu la gua ke surau ( itu zaman dulu ) sekarang alhamdulilah la, walaupun jahat, tapi masih tau apa itu surau..=)

So, setiap surau yang gua pergi, surau yang ada makan makan lepas teraweh ( MOREH ) akan wujud satu pakcik berbaju putih pagoda dan kopiah putih, gua syak ni uniform rasmi pakcik ni. Diorang akan menyediakan makanan, minuman untuk semua jemaah lepas teraweh, dia akan susun pinggang, kuih dan segala semasa jemaah sedang teraweh.

pakcik ni memang LEGEND, gua ingat nama pakcik dekat surau gua namanya CIK MAIL, dia memang legend, time berbuka, dia ada sediakan makanan, time sahur dan time moreh.

so?sila kenal pasti pakcik legend lu..
sekian..

selamat berteraweh! =)

Jumaat, 27 Julai 2012

Sunyi

Entahlah..bila gua pikir..bila gua duduk sesorg. .bila gua tgk mmber gua gembira dgn fmly masing masing..terdetik dalam hati guaaa..gua rindu sumpa rindu ibu gua.. Dah 2tahun die pergi.. Tapi gua kena kuat adek2 gua lagi sedeyh..ntahlah...gua nk ksh syg ibu..ibuuu..hmmm

Selasa, 24 Julai 2012

iLOVEu

Gua dah mula cintakan kerjaya gua sebagai pencadat sotong berwawasan skarang..
Gua harap gua akan terus diberikan kekuatan ini..

Nak kahwin

Ok! Tahniah kepada diri gua sendiri kerana nama syafiq ini sudah berjaya menamatkan zaman bujangnya dengan seorang gadis pilihan hati yang bakal menduduki PMR la nye pun....
Gua harap lu paham ayat tanpa titik dan tatabahasa di atas.. Apa yang gua cuba sampaikan ialah..tentang perkahwinan awal antara budak nama syafiq 16tahun dengan isterinya yana 14tahun..
Gu hairan..macam macam komen negatif gua dapat tgk bila budak ni dah kawen..
Pada aku. .alhamdulilah.. Kurang satu pasangan melakukan maksiat dan walaupun guna duit.mak bapak nak sara hidup..diorang telah membuat pilihan betul.. Pada gua kalau lu tak kawen pun..lu mintak duit mak bapak nak beli spender lu..spender awek lu mungkin dan mintak duit nak beli tiket wayang..
Arah saliran duit tu..sama jee...
Sekian

Ahad, 8 Julai 2012

syukur telor tak tertinggal

waghhh!! gua menyewa di durian tunggal, kg belimbing dalam, Netherlands..

kawasan tempat tinggal gua memang agak menyeramkan bagi wanita yang baru datang haid dan pada kami..mula mula memang cuakk..tapi alhamdulilah..dah boleh tinggal ssorg bila mmber semua keluar melempiaskan nafsu masing masing.. tapi?kalau malam?memang tak laaaa gua nak tinggal ssorg..

ni akibat gua tinggal ssorang.. ahad yang damai tanpa kasih sayang gua malas nak ikot mereka keluar berfoya kerana poket gua yang dah kering.. baru 2 minggu praktikal gua dah kering gara gara cita cita gua untuk dapatkan benda ni.. benda apaa??adalaaahhh..kehkeh

gua yang ditinggalkan ssorg  terpaksa keluar sebelum malam menjelmaaa..bila malam menjelma kompem gua akan terbayang macam2 drama melayu yang seram seram akan bermain doggy style di minda aku..

dari teratak sewa gua ni untuk nampak sinar cahaya jalan utama adalah dalam 2km..tempuh laut api panjat buki baru sampai jalan utama..

gua gerak ke alor gajah dengan sebatang motorsikal mmber ga dengan harapan cari barang..

adalah dalam 2 hari baru sampai bandar alor gajah..kahkah so gua amik barang in barang itu..memang muka yakin macam muka pemain kelantan menang Liga Super 2012..

sampai je kat kaunterr..dengan nada berlagak..'kak. .kiraa kak.' seraya gua tanyaa 'kak,bundle kat area sini kat mana??' die pun citela sinopsis lokasi bundle tu..

tibaaaa tibaaa..sedang gua meraba akak tuuuu...eh bukann..merabaa beg guaa..tiba tiba dompet guaa tak bawak!! fak!! punya jauh gua nak sampai?? tapi dompet tak bawak?? naseblaaa telor maseh lekat lagi..so gua blaaah..

guaa kol mmber2 gua sama ada diorang dah balik ke tak..malangnya naseb mamat looser macam guaa..diorang lum balek.. so nak patah balek ke rumah semata mata untuk dompet, memang seraaammmmlaaa!! dengan lampu motor boleh tak menyalaa ntah datang bulan ke apaa.. tak kan nak harapkan lampu kelip kelip jeee?? sekali lampu kelippp ada benda dpn lu??memang pengaruh kuat cite.melayu..menyesal gua tak layan runningmaaann..kehkeh

so..gua menapak kat kedai simpang duriaan tunggal ni.. smentarq tunggu kawan gua datang bawak harapan..kehkeh sekiaann...

p\s:
1. Jarak uma sewa ke tempat praktikal ada dalam 15min dengan.kelajuan 70km sejam..
2. ada rumah freee di tempat praktikal guaa.. tinggal berak je basuh sendiri..tapi dah duduk sama sama dengan mmber..byr duit makan je..sebab uma family mmber gua yang kosong..

sukma pahang

Hyeeee semuaaa kengkawan titew di blog ini tak kira yang sedang bercinta bakal bercinta atau baru je ditinggalkan..

guaa sedang menjalani latihan praktikal di Melaka..di mana tempat gua praktikal? inbox ok?kahkah blog mana ada inbox..

gua dah lama tak update sebab bz sgt sgt..dan sekarang terdetik untuk gua update sebab gua ada benda nak cerita..kehkeh

btw..gua update guna handphoneeee jee... styloo tak?? krek

Isnin, 18 Jun 2012

Skandal Seks Belanda dalam EURO2012

WELCOME HOME =')


berakhirnya 94 minit perlawanan bola sepak antara kelab kegemaran ramai eh bukan kelab kegemaran gua "Belanda" atau "Holland" menentang kelab kegemaran ramai wanita iaitu Cristiano Ronaldo FC, maka berakhirlah kempem EURO 12, untuk gua. 

ye, gua bukan sokong sebab baju dia lawa atau gua suka makan oren or ape ape lawak KLISE nak disamakan dengan nama belanda atau oranje ni. Gua memang fanatik belanda sejak dari bangku sekolah lagi. Gua minat sejak zaman abg stylo Edgar Davids, Van Der Vart, Dennis Bergkamp dan Rafael Nadal. Dan apa yang gua tahu untuk belanda sekarang adalah kalah, tamat dah kempem EURO Mark van Marwijk. 3 game berturut turut kalah, kalah kalau dengan german boleh terima lagi, tapi perlawanan pembukaan je dah buat gua rasa belanda ni bergurau, dengan DENMARK pun berjaya tumpas. errmm. Gua tgk perlawanan pembukaan semua pemain belanda ni macam nak tunjuk hebat masing masing, jenis tak buat gol sorang, gentel gentel dari bawah ( bukan gentel benda bawah ) ke atas, lepas tu, jenis nak skor sendiri. Peranan van Persie memang tak nampak, sedangkan die tak dikawal. Perlawanan kedua, lebih kepada attacking kiri kanan, depan belakang, kurang dah ego pemain semua, tapi jenis barisan pertahanan yang menghampakan. macam abg HasbullahAwang tweet "pasukan belanda macam pamela anderson, padu di atas, tapi longgar di bawah" tipu kalau lu tak kenal sape pamela anderson, gua malas nak melucah, lu google ok. Perlawanan ketiga, peranan penyerang macam takda, bukan tak dapat bola, dapat pun tak berpeluang hold bola. Gua tak tau statistik van persie dengan hunterlar pegang bola berapa kali je, kena mark gila gila. Bila dah bolos, jenis nak menyerang, masukan pulak affelay, keluarkan defend muda william, motif gua tak tahu. dah main 3 defend kena layan kelajuan nani dengan ronaldo, memang taklaa..

Apa yang gua tahu bila menyokong Netherland untuk kempem EURO 2012 ini ialah sama macam :

1. Bila belanda lu kalah dengan DENMARK, gua rasa macam gua telah gagal mengurat Jiran sebelah gua. yela, Denmark, bukanlah nama besar dalam bola sepak ni, main badminton powerla kan. Jadi sama macam awek jiran sebelah umah lu, lu hari hari nampak, memang lu kenal, kalau ngurat kompem dapatla awek jiran sebelah rumah ni, memang sure dapat! biarlah lu muka takda shape pun, tapi tiba tiba lu ngurat tak dapat. errr

2. Bila Belanda lawan GERMAN. situasi ni sama macam lu mengharapkan Ex pakwe makwe lu sms lu "selamat pagi awak, mulakan hari dengan senyuman" . Nampak tak? benda yang bukanlah mustahil nak berlaku, tak mustahil bekas awek pakwe lu sms lu untuk bertanya khabar. Sama macam, bukan susah sangat nak menang lawan german, tapi defensive kena kuatla. Gua harap seri pun cukuplah dengan german, tapi saje buat bergurau lagi, kalah pulak dengan german.

3. Bila Belanda lawan PORTUGAL. perasaan masa tengok perlawanan ni sama macam lu dah dapat no awek lu nak ngurat, tapi lu tak pernah sms dan call, lu cuak, lu takda telo. Bila van der Vart buat jaringan pembukaan, gua dapat rasakan belanda memang akan menang , vander vart buat gol sama macam dapat no awek. tapi bila bolos dan bolos dan tak boleh serang, perasaan sama macam lu takot nak sms atau call awek yang baru lu dapat no tadi.







sekian.. memang perasaan kecewa masih terngiang-ngiang ni kat telinga, kena boo, kena kutuk, tapi gua steady, gua gagah..kahkahkah pilihlah gua jadi pacarmu.

Selasa, 12 Jun 2012

Fenomena Ustaz Azhar Idrus dan janggutnya

gua ni dah ada akaun tuwiteeerr, jd gua lebih suka lepaskan dan ceritakan ape segala yang berlaku dekat tuwiter gua, ye, gua ada tuwiter, tapi gua takda sedikit niat pun nak suruh lu semua folow, apela sangat gua ni nak kene folow semua bagai, gua bukan malik nor ataupun caroline protege ella tuuuu ala, yang menang MENTOR 6 tu, tunjuk ajar ku siffuuuuu, yang akak ogy, boleh dah tunjuk dekat protege die suruh pakai tudung, kata sifu..tunjukla baik2 kan? tapi kalau anas rambut jenis kembang semangkuk, tak kan abg FT nak suruh die luruskan mcm dia, aset tuuuu! boleh letak piala dalam rambut..kehkehkeh

so, jenis cakap takda point memang jenis gua, dan gua bakal praktikal. Gua tak tahu gua bakal kena main atau dimainkan atau permainan ini permainan errmmm, merepek. 

Ustaz Azhar Idrus, sejenis nama eh bukan, sebuah nama yang tidak asing lagi dalam dunia dakwah masa kini. Era pembangunan negara yang maju, seiring dengan ekonomi serta agensi pelancongan yang serba boleh blablablaaablabaaaaa baaa baaaa black sheeeppppp..errrr,, ermmmm 


gua sebenarnya nak kongsi la serba sedikit apa yang gua dapat masa gua hadir ke majlis ilmu ( ceramah ) yang disampaikan oleh pemenang kategori angkat berat bawah 10kg, Ustaz Azhar Idrus..heee sumpa menarik! dapat tengok depan depan, dapat tengok tepi tepi, dapat tgk kiri kiri, dan dapat tgk kanan kanan ustaz ni memang sesuatu yang menggagumkan. loghat terengganu dia yang mudah dan aku memang dapat pahamla, mana taknye, daripada matrik sampai ke U, sampai dah nak praktikal, kawan2 gua semua kecek kelate ganu, ganu kelate..walaupun dua negeri ni gua belum pernah sampai kot. kalau pernah pun masa kecik. dan gua pernah nak sampai, masa gua kapel dengan awek ganu, tapi jodoh takda, jd tak sampai-sampai. ok, jadi gua nak terus kongsi adalah seperti berkut :

1. Poster dan Banner
Boleh dikatakan sepanjang panjang jalan, atau dekat mana2 bangunan, trafiic light mesti lu semua akan nampak banner atau poster "ceramah agama" daripada ustaz sekian sekian, " kempem derma daraaaaaa h " , "pesta tiang" dan juga "sambutan KPOP sebelia sejutaa". jenis negara maju ni, kalau lu tak geti membaca gua tak tahu la, jadi UAI cakap, kita ni same macam lembu kalau kita jenis baca tapi tak pernah nak pergi, sombong nak datang, sombong nak tengok , maksud gua bukan tarian tiang semua tu, jangan jadi banggang ok?haha "ceramah agama" baca semua details2, tapi tak nak pergi. umpama gantung banner2 dekat kandang lembu, lembu baca, tapi lembu tak da nak datang nye ke majlis2 macam tu? tak gituuu? 

2. Kenduri Kawen
" timaaahhh, kalau kau tak datang majlis kawen anak aku ni, siap ko, aku ungkit segala hutang2 ko kat aku "
" alaa, bang, jiran tiri kita ada wat majlis hari jadi anak dia la, sebab anak dia dah sunat, kene pergi ni"
" johan johan, member gua , sperma dengan ovum dia dah nak bersenyawa nie, gua kena dtang tgk, ada makan2 katanya "

tu antara dialog2 banggang yang gua reka adaptasi dari ceramah UAI. apa yang nak disampaikannya, kita ni kalau ada kenduri kawen2, majlis makan2, pesta buih dekat rumah member atau sedara2 kompem kena datang! tak boleh miss, nnti bisnes MLM tak leh jalan, nanti gadoh masam muka . biarla lu duduk kat johor sedara lu duduk kelantan. nak tak nak kena pergi, biarla esok keje, pergi kelantan dari johor balik hari, kalau tak kebas telor lu gua tak tahu laaa.. jadi, kita nie majlis jauh2 sanggup pergi nak jage hati sedara, tapi masjid surau sebelah rumah, depan rumah, nak pergi memang takla, biarla maghrib sekalipun.. sori, gua solat kat rumah jee..


3. Waktu kematian 
lu selalu main game, tak kisah la lu man brick game sekalipun, mesti kalau dah kalah, dah habis nyawa, lu akan " Game Over" betul? ada bila lu dah Game Over, tbe2 hidup balik? ada memang boleh hidup balik, kalau lu off game, lu on semula. samala macam kehidupan ni, bila dah tiba waktu mati, takdanya kita nak suruh malaikat rilek dulu nak rasuah malaikat supaya amik nyawa lambat sikit. kalau malaikat nak amik lepas game Euro England vs France semalam, dia akan amik. Malaikat tak derhaka pada Allah. jadi?sama2 kita menambah ibadat..=)

4. Anak 

Lebih afdal sekiranya anak2 yang akan memandikan mayat ibu atau bapa kita. nie anak belajar sampa German, sampai Poland semua. nama kos yang lu semua amik, memang susah nak sebut memang gempak la. anak ada 4, 4 4 master, degree, Phd semua. tapi bila suruh mandikan mayat, tak tahu.. suruh orang lain. kita kena belajar sikit-sikit, supaya kita boleh mandikan ahli keluarga kita. InsyaAllah..

5. Bercinta 
memang tak nafikan la, gua pun memang nak bercinta, nak gak main post-post kat wall awek gua, I LOVE U, I MISS U, I NEVER LEFT RIGHT U semua bagai, tapi gua tak tahu la, jenis tak bersedia pun ada. ok abaikan. UAI cakap bercinta lepas kawen lagi seronok. Basic, semua tahu kan? gua saje kongsi2

ok! itulah serba sedikit apa yang gua dapat kongsi ilmu UAI bagi, memang kebanyakkan benda ni, lu semua tau, dah tau, tapi nak buat tu susah. benda baik memang susah nak buat. kena paksa, lama2 ok kot.. gua pun jahat, ada gak pergi tarian tiang semua..kahkahkah ada juga buat jahat, sapa tak buat jahat? tapi kita kena berubah, tak banyak, sikit..tak sikit, secebis.. lama2 insyaALLAH la.. gua kongsi ni, untuk diri gua sendiri jugak.. betul, kalau gua ada silap, ingat2kan la yep..=) kalau tak buat, dapat ingatkan kawan2 pun bagus..same2 la kitaa.


gua ingat nak cop la yang kanan sekali ni.. 
hyeee saya syafiq..=)


Isnin, 4 Jun 2012

Burger dan Jenab

Jenab, Jefri dan Jusoh adalah 3 beradik yang sama ayah dan sama emak tetapi tidak sama jantina, hanya jenab sahaja seorang perempuan yang nama masih mengekalkan tradisi orang melayu, Jenab.

Jenab seorang adik yang bongsu dan kerap kali dibuli oleh abang abang mereka yang kerap gagal dalam percintaan, sehingga satu hari jenab membawa pulang rakan dia yang sesat untuk pulang ke rumah pada waktu senja di kala rama rama berpusu pusu terbang untuk berlindung.

Jefri, Jusoh : Nab, sape niee?
Jenab : bang, ni kawan saya, die sesat, die pergi beli beger tadi, tapi lupee jalan balik..
Jefri : beger ?!!
Jusoh : beger??!!
Jenab : begerrr???

ok nmpak tak intro paling losser sekali bila update blog waktu kemuncak untuk gua final, gua dah semak untuk baca semua ape ape nota ni, pada gua, Universiti ni punya pemarkahan laen macam, tak macam markah masa ujian memandu.. Sorg cikgu, nilai sorag pelajar dalam satu masa.

gua sebenarnya nak sembang tentang cara makan beger yang gua rasa cara ni memang epik dan rare sejak lu pkai seluar ade cerut ( getah ) lagi.. kan?

dari sekolah lagi, biar la beger tu jenis ade sos, daging dengan roti pun, jenis suka makan sekeping sekeping sampai kau rasa tiba2 tngaal bijan roti jee..

gua tiba tiba terdetik, memang nikmat bila makan sekeping sekping, mula2 lu makan roti atas sekali, lepas tu salad, lepas tu tomato, lepas tu daging, lepas tu telor, lepas tu daging, lepas tu roti.. tiba2 habis..kan? nampak macam puas tapi tak knyang.. tapi bila makan sekaligus, benda paling gua benci, sos2 terkeluar semua kena tangan dan tiba2 daging tergelincir ke belakang, last2 lu dapat gigit roti jee..kannnn!

ok dah...errmm

gua tengah tunggu sape nak belanja burger YAZID atau burger Bakar =)

tanpa tajuk

bunyi hujan rintik rintik memenuhi setiap ruang di dalam kamar ku. Kesunyian tatkala di waktu hujan ini di pecahkan dengan bunyian guruh dan pacaran kilat sabung menyabung meningkatkan lagi kesejukaan tubuh ku.

Aku risau, aku risau.. aku risau sekiranya aku yang baru sahaja bangun dari lena ku, memaksa untuk aku tidur kembali.

sedar sedar ku, rupa rupanya hidup ni memang sebentar, umpama kau merebus hot dog, baru je rebus, dah masak.. sekejap sangat..

ok dah nak habis semester 6, macam macam kenangan ade ni..

Ahad, 20 Mei 2012

Si Bibir Merah

googlee


kenapa gua susah buat keputusan untuk memuaskan nafsu diri gua nie?
kenapa gua susah buat keputusan untuk memilih si dia atau si dia?
kenapa gua susah buat keputusan untuk berak di tandas cangkung atau tandas duduk?
kenapa gua susah buat keputusan untuk makan guna tangan kanan atau guna sudu dan garfu?
kenapa gua susah buat keputusan dengar lagu dan nyayi sendiri daripada gua buat album sendiri?

benda nie memang ada dalam diri gua sebagai manusia bernama asmara* nama tipu..

jadi gua berusaha untuk kaitkan masalah gua ni dengan apa yang berlaku masa gua nak beli air dekat stesen minyak yang bila dah jam 11.00 malam, dia kan kunci pintu dari luar. Macam gigi kita, bila bangun pagi, atau nak tido, mesti kita akan capai berus gigi dan gosok gigi. Sama seperti situasi stesen minyak ni, bila dah 11.00 malam, dia akan kunci kedai dari dalam dan hanya komunikasi macam pelawat dengan banduan di kaunter luar.

Jadi, gua yang kehausan dahagakan kasih dan belaian dari dua orang wanita serentak cuba berkomunikasi dengan abang dekat kaunter tu dari luar. dengan gua memegang watak sebagai pelawat, dan brader tu banduan dalam bilik kaca.

"bro, nak air "fanta" merah.
"haaa???fanta? ape tu.." ( gua harap dia tahu air kencing tu ape) = ="

dia cari cari dan cari, gua dah syak, dia memang tak tahu apa itu air fanta atau tiada air jenama fanta dalam peti ais saiz XXXLL . Jadi gua segera buat hipotesis, semakin lama brade tu cuba cari air fanta gua, semakin haus tekak gua, dan semakin gua rasa nak tumbuk orang.

Dengan nada manja, gua cakap, bro, amik jela air mirinda merah. Jarak aku dengan brader tu adalah dalam 15 meter. So, gua harap dia dengar. Tiba-tiba, dia bawak air F&N meraah, bro! gua nak mirinda merah, ini F&N merah. Lantas dia patah balik dan gua rasa dia nak baling je muka gua dengan botol F&N merah tu, tapi gua duduk luar. Gua terselamat.

Dia bawak mirinda merah, dah gua hulurkan note RM2.00 dan gua flying kiss brader tu dan gua belah.

Ok, dalam perjalanan, gua terfikir..
kenapa gua nie memilih?

1. Mula mula gua dahagakan Fanta MERAH
2. Gua tukar Mirinda MERAH.
3. Brader tu bawak F&N MERAH.

apa yang gua memilih sangat, amik jela F&N merah, MERAH jugak kan? warna merah jugak? rasa strawberi jugak? dalam botol jugak? air jugak bukan makanan ?

kenapa gua mesti nak yang Fanta MERAH jugak?
gua masih berfikir, dan gua akan post apa jawapan gua..

googleee


Khamis, 17 Mei 2012

INDAHNYA Tg Malim walaupun tiada panggung wayang

kawan kawan gua dan ikan,
gua tengah amik gambar..so, takda dalam gambar..=)
pernah tak lu terfikir berada dalam cerita RAMBO 4? berada dalam situasi ALIEN vs PREDATOR? dalam suasana ANACONDA! PIRANHA?! A TEAM?! JURASIC PARK? UNDERWORLD?! dan ZOMBIE kg PISANG??? pernah tak?
gua rasa lu pernah cuma lu tak ada bgitau aku dan mungkin berpendapat cerita benda bohong dan merepek ini satu perkara yang sia sia dan kadang kadang buat orang rasa lu ni magnetik yang berada dalam suasana hipokrit.

tapi gua tetap tak kisah semua tu, gua memang betul betul berada dalam suasan macam tu woi!
semalam jam 8 masuk hutan yang gua tak tahu namanya, LUBUK KAWAH mungkin, 8 malam masuk dengan menjadi beban kepada rakan taulan, menumpang motor mereka untuk ke misi menembak ikan.

gila la! gua dahla trauma, sebab petang tu gua memandu motor dalam hutan tersebut, tiba tiba ..
ZzzzzZoooommm!vrroomm!! eeokkk!! nampak tak effek bunyi yang aku buat? memang tak seram, tapi itu la yang gua nak gambarkan tentang tiba tiba sekeluarga babi hutan lintas jalan depan gua da rakan! gila babi punya babi! mula-mula sekor besar coklat dan tak menawan melintas! gila terperanjat, lantas merembeskan segala hormon LDH, HL, hormon adrenaline, growth hormone, oxytocin, progestrone, insulin dan semua laa! gila nampak babi hutan kot.. jadi gua terus laju! bila gua laju je, tiba tiba, melintas lagi sekumpulan babi yang gua tahu ia adalah jenis babi hutan gred C, melintas belakang motor gua dan seterusnya terus melintas! bapak ahh! gua harap lepas ni, JKR kena buat traffiq light dalam hutan untuk babi hutan yang jenis melintas, berlari jenis tak tengok kiri kanan .. kalau ada lamborghini dekat depan pun dia sodok!

sikit lagi kot motor kena sondol! gilaa ah! gila ah babi! babi! haha

ok, lupakan pasal babi, dan terus kepada perjalanan misi menembak ikan gua.

gila la, turun bukit naik bukit, turun gunung, naik gunung, redah lautan, redah tasik, masuk lumpur, panjat ganang, berenang, rafting dan berkayak ada dalam 40 minit baru sampai kot! sampai je kami semua bebaskan diri dengan beberapa batang rokok seludup murah dan berpatutan, eh! bukan KAMI, mereka.. saya tak hisap punnnn! =) ngurat la saya,, sebab tak hisap rokok cepat..ahaha

siap set up semua senapang, tukar pakaian semua bawak semua segala bagai.. kami mulakan misi menembak ikan, gila power member member gua nie, gua bukan tak power, cuma gua memang tk pernah maen benda tembak2 ikan, kalau maen tembak tembak macam Counter Strike condition zero ke, Half life ke ape jadah game pernah la! yang gua tahu, bila sebut pasal ikan adalah memancing, menjala dan membela ikan.. tak pernah gua terfikir tentang tatabahasa MENEMBAK ikan..

gua mana boleh tahan kalau tengok je, gua bukan MAT SAJE, jadi gua gagahkan diri untuk mencuba, lu bayangkan la, dalam jam 10 maen selam2 dalam sungai yang 15km jauh dari awek, kawan kawan dan dekan Unversiti, yang ada hanyalah bunyi air menghempas batu, cengkerik berlaga sesama sendiri dan ungas bermain dengan kelawar..

berbekalkan sehelai lampu suloh, google dan ceracak ( kata org kelantan ) gua pun selam, selam dan selam..
yeah! memang hebat pengalaman berada dalam air waktu2 waktu orang berasmara dana macam nie..

ok! kawan kawan semua dan dapat 5 6 ekor sorang, gua masih mencari dan menyelam! akhirnya! gua nampak ikan main nyorok tepi batu.. gua dengan gelojoh tanpa baca doa makan, gua selam dan ZZZzzzzzuuuppp! bunyi ceracak gua lepaskan ke arah ikan!

arghhh! hampir!memang hampir! tak percaya tanya ikan tu...errmmm
tak kena..
ok bai...

terima kasih kawan kawan yang sudi bagi gua peluang! dan tumpangkan gua..=)
muah kiss kat dahi..=P




indahnye tg malim..


Selasa, 8 Mei 2012

wordless RABUday IV!

gua dah lama tak tulis entri tentang WORDLESS WEDNESDAY katanyaaa...!

tapi tiba tiba, hari nie, gua ada benda nak tulis..


ada awek nama 

"RABUNAH!"

sesuai kot dengan wordless wednesday ni..kehkehkeh

gua rasa dia cun..denga kaca mata dia..ok babai


Hilang dalam bayang bayang



gua tangisi kehilangan "jam tangan casio" jam yang diberi oleh ayahanda, jam yang masih megekalkan waktu waktu untuk gua pastikan perjalanan hidup gua sebagai insan bergelar mahasiswa untuk belajar, bersosial dan berlaman sosial. Jam yang gua gunakan untuk melihat waktu azan, waktu masuknya waktu berbuka, masuknya waktu tidor, masuknya waktu ke kelas, dan jam untuk gua tengok tarikh sesuai ponteng kelas dan tengok dragon ball z.

Belum sempat gua berkabung untuk meratapi kehilangan jam hitam ini, gua dikejutkan dengan berita kehilangan kasut futsal "joma". Ya! gua tak pandai main futsal, setakat buat gol 3 4 biji dalam satu perlwanan itu memang biasa. Kehilangan kasut futsal dan jam casio gua menjadikan gua seorang yang pasif tanpa arah untuk ke hadapan belakang kiri atau kanan. kadang kadang, bila gua teringin nak memuaskan nafsu perut ini dengan hanya nasi puteh dan telur dadar, gua TERpergi KFC. kadang-kadang gua nak ke kelas, gua TERsikat rambut. Kadang-kadang gua nak ngurat awek, TERngurat bekas awek.. ini semua bukan kehendak naluri dan jasmani gua. Tapi, semua kerana kehilanganya.

gua cuba, gua cuba mengembirakan hati dan jiwa ini dengan menonton siri "harry potter" dari siri 1 sampai 4, dan gua percaya 5 6 dan 7 akan gua habiskan sebelum gua habis semester. YA! memang semua sibuk cerita tentang kehebatan cerita "the avengers". " battleship" , "upin ipin datang lagi", "janda melaka va va voom". Tapi, gua baru je berpeluang untuk menonton cerita gila stylo ini dan gua harap anak gua nanti akan gua hantar ke sekolah Hogwart itu. Tambahan lagi, Hermione (emma watson) dia sebaya gua. Gua harap dia sedar gua ada like page dia, dan gua ada post something dekat wall dia. hope soooooo...

saka hilang barang terus dan terus menghantui aku. Lepas hilang jam, hilang kasut, dan gua telah kehilangan rambut gua. Ya! ni bukan hilang main main, bukan hilang sehelai dua, tetapi hampir selonggok bulu kambing biri biri yang di cukur bulunya ( metafora ). separuh rambutku pergi. dengan mengunakan hampir 3 orang kederat remaja sebaya aku, rambut gua dirogol, katanya nak macam "daniel agger" tambahan lagi kataya nak macam " ash ketchum " walhal katanya nak sama macam "azuwan roya" atau barangkali "safee sali". Ya! gua gagahkan diri untuk mereka merasai keindahan ciptaan tuhan ini. Potong punya potong, sodok punya sodok, amik kaaau! kahkahkah! dah macam tembikai yang terjatuh dari lori masa nak hantar dekat kedai buah.

HENSEM katanyaa.. mungkin itu hanya kata kata motivasi dari rakan sebaya, itulah kekuatan pengaruh rakan sebaya. Hilang rambut.

tiba tiba, bila gua balik sahaja dari kem akhir "whitewater Rafting", dengan harapan untuk melihat kegemilangan pasukan kegemaran gua yang kadang kadang kerap melakukan drama bangang kalah dengan perlawanan yang entahlaaa... di FINAL PIALA FA, menentang Chelsea, rupanya dah habis.
Gua kehilangan piala FA untuk season ini.

itulah dia cerita hilang, hilang dan LOST.

Rabu, 2 Mei 2012

"poking poking"


Hujan, hujan dan hujan. Dah dekat 3 jam dah hujan memenuhi setiap ruang di kawasan tempat tinggal gua. Apa yang gua harapkan adalah seorang gadis berseluar jean, dan memakai cardigan datang menghampiri gua yang sedang terlantar di atas tilam bercorakan suasana laut duduk di sebelah gua.

Lagu yang baru sahaja gua download tadi gua mainkan bagi mengisi kekosongan diri dan jiwa ini. Bukan gua dambakan suara gua yang sedap atau piching gua yang bagus, tapi minat gua untuk menyanyi tak dapat di elakkan.

Sarcastik, gua mengutuk lagu yang baru sahaja gua download tadi, apa punya lirik "poking-poking" "tagging-tagging" laaa.. apa punya bahasa lagu tu? konon kiutla buat lirik macam tu..

tapi apakan daya, itu sahaja lagu yang gua terdownload, maaflah lagu, gua terpaksa delete lagu ni.. menggerikan kalau gua dengar 2 3 kali lagi, sampai bila takda awek yang nak gua..kehkeh






Selasa, 1 Mei 2012

AKU NURMAN seorang LELAKI

Jam di dinding menunjukan waktu 9.00 pagi, tidak sama dengan waktu di jam tangan gua iaitu masih menunjukan waktu 8.30. Ye, gua memang seorang yang berdisiplin dan gagah dalam melakukan sesuatu perkara biarla daripada zahir sehingga batin. 

Lantas Nurman bangun dengan hanyai sehelai boxer hijau bercorak daun bunga kemboja, Nurman ke dapur yang terletak utara dari  arah bilik tidurnya. 

Dia membasuh beras, untuk menanak nasi dengan tujuan mengisi perutnya yang lapar sebelum ke tempat kerja pada jam 10.00 pagi. Nurman seorang pengawal keselamatan di sebuah syarikat mainan kanak-kanak terkenal di Subang Jaya. 

Selesai membuang air beras yang keruh, dan mengambil yang jernih, Nurman memasukannya ke dalam periuk nasi saiz ukur lilit diameter 40 cm, jenama KUNTAYU yang sudah setahun menjadi hamba untuk menanak nasi untuk Nurman. 

Tiba-tiba..

toookkk! tuukkk! toookk! tiba tiba bunyi pintu kayu gua berunsurkan corak bunga matahari diketuk dari luar. Bodohlah kalau orang yg di dalam pula yang ketuk kan, dah tentu kat dalam rumah gua sorang je. 

dengan rasa merendah diri dan mulut gua yang masih megekalkan bau rokok marlboro yang gua pau dari makcik sebelah rumah gua semalam. 

"kriioooook....! " maaf memang bunyi pintu gua kalau dibukak macam tu.. bunyi macam sexy je.. tapi tak pernah menghairahkan bunyi pintu ni. 

" eh Jaafaarrr! " teriak gua degan nada memerang kesejukan.. Jaafar merupakan member baik gua, tapi gua tau dia datang pagi pagi ni bukan untuk melawat aku, lagi kan nak bawak roti caanai mamak cahaya dekat depan lorong aku tu untuk sarapan,tapi dia datang dengan satu niat lain. 

" gua memang datang rumah lu pagi pagi ni, untuk bau mulut lu dengan duduk depan rumah lu je nurman, memag takda niat lain..." ada dalam 30 saat nada jafar perli gua. 

"kriiiioookkk" maaf sekali lagi, memang bunyi pintu gua macam nie.. 

Haa! masuklah..

Mak lu ada msg gua mlm semalam, dia cakap yang lu langsung tak balik rumah sejak adik lu dapat straight A SPM, lu ape pasal?? tnya jafar kepada aku...

"errmmmm, gua segan brooo..gua segan..gua malu, malu dengan segan kalau dah menguasai diri gua ni, rasa nak terberak pun gua boleh lupa brooo.."

" lu dah kenapa? adek lu dapat 9A lu pulak yang segan, lu cuba cerita dekat aku, meh duduk sebelah aku, baring atas peha aku.. " .. Jaafar memang muka out, takda langsung, tapi dia memang penyayang dan sweet.. sebab tu gua suka kawan dengan dia.

"hurrmmm, gua janji kalau die dapat 9 A gua akan belikan dia sepasang kasut roller blade keluaran KONAMi sport. " keluh Nurman, sambil rambutnya dibelai belai Jaafar.

Gua tau, gua ada tengok dekat Telibiesyen harga Roller Blade tu memang mahal, ada dua bulan gaji lu Nurman, baru lu mampu untuk beli. Macam niela, guna je duit aku ok? aku pun tengah kaya, semalam aku gadai motor aku semata mata untuk aku buat bisnes Popia basah dekat hujung bandar sana. Tapi apa la sangat bisnes Popia tu kalau nak dibandingkan dengan persahabatan kita tambah tambah lagi, gua kenal lu sejak lu gagal UPSR lagi.. Dari awal kenal lu, gua tau gua memang kena banyak bantu lu. 

tapi ingat, adik lu Liyana tu, aku punya, pujuk dia ok? dah lama aku tak topup kredit handphone aku nie.. aku pun dah lupa ringtone handphone aku bunyi macam mana, sebab dah lama daaahhh tak berbunyi.. jadi, lu paham paham laa...

Alhamdulilah, terima kasih laaa Jaafar! nak nanges je rasa.. Tapi Liyanaaa?? eh..adik aku yang Liyana tuu?? hehe die memang cun wehh! siapa je tak nak dia, gua ni nasib baikla abg dia..kalau tak, gua dah kapel dah.. ok laa..nanti aku rekemenkan..heeh

"ouh!hampir terlupa hamba, hamba ada masak nasi di dapur tadi barangkali sudah masak, bolehlah hamba hidangkan kepada Tua Jaafar. Sebentarnya .." gurau Nurman yang kegembiraan..

argghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! arghhhhh!! gua terlupa tekan "COOKING" .. hurmmmmm

_tamat_

 








Khamis, 26 April 2012

Budak sekolah punya Facebuuuuk! =_=

apa beza faceboook budak sekolah dengan facebooooook abg/kakak budak sekolah?

1. CAPTION gambar

"kite tak cantik macam awak"
"kite edit buruk, tak lawa macam awak"

"mata aku tak cantik macam mata ko"
" tak suka?unlike, delete, berammbuss! "
 NAMA FACEBOOK

nak ada dua tiga empat akaun! mengalahkan artis neeeelofaaa


Ada pulak akaun FULL tak FULL..kahkahkah


Lu tak percaya?gua selalu usya FB adek2..kalau dia tak log out! memang padan muka laa...terbahak2 bahak2 keluar mutiara naga gua ketawaaa tengok kerenah bbudak punya FB..heh!

Just for fun, gua pun lebih kurang jee..kahkahakha name FB ntah pape kan kan..krek

Krusher KFC dihentikan stok sempena BERSIH 3.0

bila bulu mata gugur, orang kata ada orang rindu kita..tapi bila bulu hidung lu terkeluar bila lu lepak dengan awek/pakwe lu, itu gua tak tahu sape rindu..kahkahkah

perjalanan yag sunyi sepi, hanya ditemani ungas jantan yang kerap bergurau bersama dengan ungas betina, memeriahkan lagi malam yang sepi ni. Bunyi rintik-ritik hujan memaksa gua untuk tidor sedangkan gua baru bangun dari tidor, ouhhh! jauhkan gua dengan nafsu tidor ini.

sisa sisa berada di kampus tercinta dan pekan koboi ini gua isikan dengan kenangan dan ceritaa bersama rakan rakan.

 ouh ape bangangggg yang gua cerite nie? gua dah hanyut dengan duia sastera! wadefak!keh


inilah cita cita gua bila ke KFC

apa yang gua nk fokus pada entri ni adalah lu kena tahu yang gua bengang bila pergi KFC dengan harapan untuk membel Krusher dikecewakan! 2 3 4 kali dah gua datang kfc dekat tempat gua menuntut ilmu dan menimba pengalaman ni. Tapi takda, habis, stok takda, sebab BERSIH 3.0 tak boleh jual crusher! apa semua nie..woootwoooot. Mana ada orang datang KFC balik tangan kosong, sekurang kurangnya kena ada bawak plastik, biarlah seketul ayam pun..keh!

Jumaat, 13 April 2012

1001 perkara lelaki paling takut dengan awek


ini kisah minggu lepas ..

lu tau tak? fesyen paling stylo kalau nak jalan dekat Kuala Lumpur ialah berkain pelikat?
buat pertama kalinya, gua berkain pelikat jalan jalan di KL..
tapi jalan ke arah kebaikkan, gua ke masjid untuk solat jumaat..

tinggal di hotel bersama kawan baek yang bajet kurus adalah benda paling indah dihiasi dengan solat jumaat bersama sama, dan jarak untuk ke masjid adalah dalam 1KM..
alhamdulilah, gua mampu!
=)

tapi bukan itu gua nak cerita, apa yang gua nak tekan kan dekat proposal tanpa bajet ini ialah :

lu tau tak, tadi gua naek bas untuk pulang ke kg halaman, cita cita gua untuk duduk di dable seat gagal, kerana gua beli tiket single seat. Oleh itu, kebarangkalian untuk ditemani seorang gadis memang gagal la. tiba tiba, ade kapel barangkali, duduk sebaris dengan gua, seraya diorang macam bergadoh, gadoh gadoh sugar glider kot.. tak da keluar suara..

lepas tu, gua buat la macam nak betulkan seluar, baju dan segalanya.. padahal gua nak usya ape diorang buat..

rupanya, si awek sedang membelek handphone lakinya.. dan si laki cuba merampas handphonenya kembali tanpa rasa nak meraba gadisnya.. gua tengok reaksi laki tu memang macam gelabah dan macam tak tentu arah..

terus gua buat hipotesis :
semakin gelabah lakinya, semakin kuat perasaan aweknya untuk geledah isi dalam handphone tersebut..

inferens :
lelaki itu gelabah dan cuak kerana? inbox atau gambar pmpuan lain..

kepentingan kajian :
1. mengenal pasti kesetiaan pakwem/makwe yang kononnya sayang sanad sanan amenda la kan..

objektif kajian :
1. Pastikan pakwe/makwe kite setia.
2. untuk mengelakkan dari kita ditipu dengan mulut manis macam coolblog coklat.
3. mencari cinta hakiki macam pilot dengan pekerja kilang.

pemboleh ubah di malarkan : jenis handphone dan cara message ( handphone yg digunakan untuk inbox awek2 lain dan cara message same dengan semua awek )
pemboleh ubah manipulasi : jenis lelaki ( sifat yang tak sama, biar sama warna rambut pun dan saiz seluar dalam )
pemboleh ubah bergerak balas : kesetiaan cinta ( nak ditengok, setia ke? ensem setia ke? tak ensem setia ke? apa itu cinta )

kesimpulan :
1. gua tak bercinta lagi, tapi pada gua, benda paling lelaki takut selain disepak kemaluannya ialah bila awek dia cek handphone die! bederau darah!

#gua ada pengalaman, memang cuak, sumpah! haha

ok chow, keje prezent melambak minggu ni..bai bai



Ahad, 1 April 2012

rasa bahagia disulami celaka






lu tau tak, semalam gua naek bas dari muar ke tg malim dengan rasa
bahagiaa di sulam celaka?

apa yang bahagia adalah, gua naek dengan rasa terburu buru sebab dah lambat, naseb baek bas tak jaalan lagi, dan gua lihat sekeliling bas, penuh, penuh dengan makhluk yang digelar manusia, cipataan sebaik baik umat.. motivasi yang sedikit, gua menapak menapak dan tiba tiba ada satu seat kosong, hanya ada sebuah beg laptop, gua tak rasa orang tu beli dua tiket untuk letak laptop die.. jadi gua cakap " ada orang tak?" seraya dia menjawab, " takda " ..

peghh! awek rupenyee! awek ok? gua terus rasakan bahagia bila naek bas itu..!
ok, gua macam biasa la, jadi baek, duduk diam, tak mengantok, tapi buat buat ngantok, konon tido..memang menipu laa.. buat senyap, dengar lagu "sleeq feat najwa, UntukDia " gua tutup mata, buat buat tido.. rupa rupanya bbtol tertido..kah kah kah..

bangun-bangun dari tido, gua dah tak tahu nak buat ape, gua jenis tak suka mulakan perbualan, kalau orang tu tak mulakan, jadi gua dah tak leh duduk diam, dengan jammed nye, gua dah bosan dengar lagu same diselang seli dengan suare budak menangis di hiasi pula bunyi enjin dan aircond bas.. gua terus yakinkan diri untuk mulakan perbualan tapi masih gagal, jadi gua tido balik..hahaha

memang gua tak boleh tido untuk kali kedua, jadi gua yakinkan diri selepas terbayang iklan air milo dan biskut tiger, gua tanya " awak, awak nak ke mana? " dia jawab " nak ke nilai " .. gua dah menipu diri sendiri bila gua mulakan perbualan! gua bukan jenis suka mulakan! arghhh! ok bongok..
ok habis satu perbualan..
bual bual bual, krek krek krek semua.. awek tu budak KPJ nilai.. dan macam-macam la, nak cerita satu satu perbualan aku, tungu aku buat buku la! ahaha

ok yang bahagia lu dah tahu, apa yang di sulam kecelakaan pulak?

bila gua dah berbual, cuba berbual, senyap, berbual dan tido.. tiba tiba rasa nak terkentot! bapak ah! memang rasa gila! kompem busuk punye nie! gua tahu! jadi gua tahan, demi memartabatkan diri gua agar tak dikesan insan yang kentut. awek kat sebelah, mengemutkan lagi kentut gua, akhirnya berjaya..! awek tu turun je di seremban, gua terus kentut.. haha! yes!

ok bai!
habis dah..



Isnin, 19 Mac 2012

kecurangan polistreeene sekitar anda



tahukah anda, sekarang zaman dah berubah??
dulu yusry kawen dengan erra..
sekarang yusry kawen dengaan lisa..

dulu perdana menteri Tunku Abd Rahman..
sekarang Dato Seri Najib..

dulu gua rambut lurus..
sekarang dah tak poonnn....

dulu? kalau nak cakap tentang dulu dulu, gua dulu lahir 14.8, shahila 15.8.. tapi itu dulu laa..

hrmm, sekarang gua nak cerita sebuah karangan tanpa perenggan..

hari sabtu yang lepas, gua dengan yakinnya pergi ke pasar malam, biasala pasar malam, mana ada jual perempuan, jual makanan, donut, sotong dan buah buahan adalah. So, gua lapar, jadi gua tertarik dengan sejenis nasi yang namanya nasi tomato.. gua pun sampai sekarang tak tahu, kenapa nasi itu tomato? sedangkan takda pon tomato masa aku beli.. ermmm ok abaikan.. dengan ghairahnya gua beli sebungkus nasi tersebut dan menghulurkan duit rm4 , secara tak alngsung tersentuh tangan awek yang amik duit tu, rasa macam jodoh.. tapi bukan..hrmm.. ok, seterusnya, gua lapa, dan gua makan la, dengan harapan mengenyangkan.. tapi ternyata bila tangan gua masuk je kedalam polistrene tersebut : lihat gambar rajah



ok, gambar menunjukan, polistrene nipis weehhh! nasi sikit! siottt...=(



polistrene sekarang, penutup lebih tebal dari bekas nyaaa... gua harap nnti boleh bei guna tupperware sendiri..

tapi masih wujud lagi polistrene yang tebal, dan menyakinkan..
ok..krek2

nampak tak percubaan ilustrasi yang tak lawa?hewhew

Selasa, 6 Mac 2012

Ontheway menurut kamus gua



percayakah anda dengan " OnTheWay" kawan kawan lu yang sering berada dalam susah dan senang dan mungkin juga kawan yang berada dalam tandas tatkala lu nak terberak.

"ONTHEWAY" menurut google translate ialah " dalam perjalanan"

tapi apa maksud Ontheway member-member lu dan juga gua?

amri : ko kat mana? aku kat motor dah ni, panass la lahanaat..
juris : aku ONTHEWAY laa..

*juris baru je mand, dan tak pakai baju, makna ONTHEWAY pada juris ialah? baru nak pakai baju

johana : weh!aku kol ko sepuloh kali baru nak angkat, ko kat mana? bas nak jalan dah nie..
tasha : jappp, jaapppp wehh..errmm,,ermmm aku ONTHEWAY..

* tasha baru bangun tido, baru sedar hp berdering, Ontheway pada tasha ialah? baru bangun tido

mustaqim : agak agak 3 tahun lagi ko siap tak? cepatla! dah lambat nak g kelas ni..aku nak mandi jugak!
ghafar : ontheway,ontheway niiii!

* ghafar baru je nak berak, OnTheway pada ghafar ialah? tahi dia baru nak keluar.. errr


ok?gua tahu, banyak lagi, tapi gua malas nak tulis,keje melambak-lambak lagi..

apa makna ONTHEWAY pada anda?kahkahkah

Rabu, 29 Februari 2012

29febuari yang romantik dan sexy..


29febuari2012

gua nak cite ape yang menarik tentang 29febuari?!

1. sila jangan kawen masa tarikh ni, sebab nanti, 4taun sekali lu akan sambut ulangtahun perkahwinan, gila lame nak tunggu dapat hadiah cincin dan ciuman baru.

2. jangan declare dengan awek pakwe yang lu suke, sebab gua risau kalau tiba tiba lu tak sempat tunggu 4 tahun untuk ulangtahun nak sambut kat genting, tiba2 dah putus.. kah kah kah

3. sila save message atau call history pada harini, sebab kena tunggu 4taun lagi baru lu leh jumpe tarikh macam ni..

4. sila beli barang yang ada warranty, sekarang, tarikh29 ni, sebab kalau dia tulis warranti setahun dari tarikh ni, mana nye, lu akan dapat 4 taun!! gila gila! aha

5. kalau lu jenis takda duit nak sambut ulangtahun, boleh gak kawen tarikh ni, boleh save 4 tahun akan datang untuk date! takdala kena setiap tahun..haaaa

6. tipu mmber lu untuk belanja diorang makan, minum, karoke, boling, pada 28febuari bukan tahun lompat, dan cakap nak belanja 29 febuari, so?otomatik, lu tayah belanje..aha


kah kah kah! bosaaaaannn ^___^

Rabu, 15 Februari 2012

6 sebab main BOLING boleh mati pucuk




kalau bola baling sukan paling pantas di dunia..
kalau bola sepak sukan paling polpular di dunia..
kalau hoki antara sukan paling berbahaya..
kalau bola kocek, antara sukan paling lucah di dunia..

bagaimana dengan boling?
walau nama gua syafiq zulkifli, nama kembar seiras lain jantina dengan pemain boling malaysia sazlin zulkifli, tak bermakna gua hebat bermain boling.

pada gua, boling adalah salah satu sukan paling hipokrit pada diri gua, jasad, jasmani dan rohani gua, dan mungkin juga kepada lu.. secara jujurnya gua sangat hipokrit bila bermain boling bersama rakan taulan sahabat upin ipin dan jozan sekalian.

6 SIKAP hipokrit gua jika bermain boling.

1. pura pura kuat

tgn saiz tebu, konon pergi jalan satu pusat boling, semata mata untuk cari bola boling sesuai, warna menarik dan berat. kederat nak angkat tayar basikal pun semput, cari bola boling 11,12,13,14.. macam haram. Bila baling, buat buat tangan macam tak sakit, tapi tuhan je la yang tau.

2. tepuk tangan untuk kawan

macam biasa, bila kita duduk tunggu turn member kita yang jalan pun berkepit, tangan lembik, bibir kembang, tak pernah main boling. Bila dia baling je, terusss! strike! ok Strike! memang kebetulan! haha jadi, kita sume kawan kawan dengan gembira, sorak! yeah! hebat la kau usman! hebat! tepuk2! gua yang terpaksa hipokrit terpaksa tepuk dan sorak! yeah!! bags usman! macam roger federer! ( dalam hati, geram je..)haha

3. sorak untuk strike

sama macam situasi atas, gua akan terus menghipokrit kan diri gua dengan sorak sorak dan sorak! member yang baling macam hidup segan mati tak mahu, bola boling bergolek sepoi sepoi bahasa jepun je, tiba tiba strike! ok! sila sorak! hmmmm

4. tak dapat spare

bila balingan pertama gua hanya tinggaaal satu pin je yang tak jatuh, dengan muka dan gaya hipokrit, gua akan buat balingan kedua dengan harapan dapat spare, tapi tiba tiba, ku harap hujan di tengah hari, rupanya panas esok hari. Tak jatuh pun satu pin lagi, jadi gua akan buat muka frust, kono kecewa macam mati awek. padahal, gua tak kisah pun.. sebab gua memang tak minat. hmmm

5. jalan berlagak

benda mesti kena buat bila lu baling je bola yang warna "pink spender maknnyah" tu, dan STRIKEEEEEE!! lu akan berpaling dan jalan menghadap member member yang sedang bersorak untuk lu, tepuk tangan dan menjerit jerit nama lu, kompem gua akan buat muka tak nak berlagak, tapi demi jaga hati member member gua buat muka bangga sebab STRIKE, tapi gua percaya diorang pun terpaksa jugak sorak. hmmm

6. tapak tangan ber wap air

lagi benda hipokrit gua akan buat, sebelum gua membuat balingan, gua akan tadah tapak tangan gua kat tempat yang keluar angin tu, alaaa.. yang kering kan tangan tu, untuk elakkan licin secara langsung menggau prestasi dan balinga bola lu nanti. Padahal kadang kadang, tangan kering je, konon poyo tadah kat mesin angin tu. hmm

ok!
tu la antara sebab sebab gua memang tak suka main boling!
biarla dulu masa tingkatan 3 gua wakil daerah, tapi gua tak tahu macam mana boleh wakil..hmmm

dan gua tertanya tanya, setiap kali reunion, jamuan kelas, dating, mesti kena main bolingg?? ouhh nooo!! kenapa!hahahaa

gua tak suke hipokrit..hmmm
anda bagaimana?haaha

Jumaat, 10 Februari 2012

shila amzah dan mamat buah berangan goreng



gua lahir 14.8.1990
shila amzah 15.8.1990

siot, tiba tiba gua terbaca artikel die bercinta dengan shaarnaz ahmad.
what !!! beb, baik lu tengok, bila tarikh shaarnaz tu lahir??plz chielaaa ( nama manja gua pangil shila)

awak lupe saya ke? yang lahir sehari seblum awak, awak lahir esoknya, saya nampak awak duduk dalam bekas lutsinar sebelah saya, nak kongsi puting dengan saya, lepas tu saya nampakk ayah awak, ND lala datang, berbual dengan ayah saya..

# untungla kalau mamat jual buah berangan goreng macam dalam official telemovie ( patah seribu ) shila dapat bercinta dengan awek yang lahir esok selepas gua lahir.. haha k bai

"inginku gigit gigit gigit cuping telinga kecilmuu"

ha, gigit la cuping ayu, nak tgk zakuan adha, gigit kau aqashah, tryla gigit..

dah lama gua tak menghadap laptop hanya untuk memuaskan nafsu tulisan ku ini.
duduk sorang sorang, bilik sebelah jamban dan panas gila, membuatkan gua cuba menaikkan semula hormon LDH dan FSH walaupun gua tau itu hanya usaha sia sia, kerana hormon tu semua ada pada wanita untuk menebalkan dinding uterus, haid dan sebagainya, apa yang gua ada hanyalah seekor burung.. =..=

"..inginku gigit-gigit cuping telinga kecilmu.."

itu adalah lirik yang gua sering baca kat status status mmber fb gua yang dahagakan cuping telinga diorang digigit..

habis dah gemersik kalbu, satu lagi drama melayu yang mengangkat penulisan novel sebagai kelainan dalam penerbitan dram, cerita, wayang atau apa sekalipun la.. tapi kalau dah novel sekolah menengah tingkatan 3,4 dan 5 pun lu nak buat drama, memang gua gigit la cuping telinga lu...

mulalah terngiang ngiang kat mulut awek awek..
nak suami macam sufian la, nak pakwe rambut macam sufian la, nak perut kekasih gelap maacam sufian la..

yang pakwe pakwe pulak sibuk mula nak ke kedai buku buku, nak beli novel, maklumla, dah ada baucer buku, sibuk cari novel dengan harapan dapat berkenalan awek macam rihanna, ariana, mariana ke ape ntah nme ayu raudhah dalam tu, gua bukan tengok sangat, jeling jeling je...haa
mulalah nak awek mcm ariana, nak hidung awek ade tahi lalat macam ariana, nak isteri macam mak ariana, dan segala bagai la..

dan mulalah,

"sweeetnye,Seth Than! nak suami macam diala..."
"alalaa, romantiknya amer (vanila coklat)...nak dia la.."
" hmmm, sukenye dengan zikir, nak suami macam diala,"
"eh,kesian dhia, klula aku pakwe dia.."
"nama maya buat adam macam tu, kalau aku, aku syg adam ketat ketat.. "
" nak macam ariana mikhail, lawa, soopan.."
" untgnye alisa dapat suami macam aril, nak jugak.."
" pelangi kasih ni, pelakon die lawalaa..nak.."

dah setiap cerita, drama, wayang lu semua nak jadi pasangan lu, habis gua dan member-member gua yang tak berlakon ni sapa nak.."

dah dah, gua blah dulu, nak gigit cuping awek gua jap....errrrr

Sabtu, 21 Januari 2012

kantoi spender PINK berbunga



cuti sekolah gua dimulakan dengan kembara gua ke Johor Bahru ,(pling bosannn, gua tau, lu semua ke luar negara),,, kembara apa gua kat JB? lu tak perlu tau, nanti gua akan bagitau, buat masa nie, benda ni mungkin lu semua yang kenal aku akan tau, or akan tidak tahu, ouh air tahu sedap dimakan bersama nasi dan tahu, ko tahu?

ok, jumaat lepas gua selesai solat jumaat, Alhamdulilah, masih diberi kekuatan dan masih aku tak lupa jalan untuk ke masjid tersebut. Macam biasa, aku suka benda last minit, tiket aku dah beli jam 3.15, gua sampai sampai, dah 3.16..

harapan gua untuk pergi ke Jb dari Muar berbekalkan duit tiket hasil titik usaha ptptn sebanyak rm15.20 hanya tinggal harapan, seperti telur di luar tepi spender, ok?senak ok! haha

so, gua tanya akak kaunter yang takdala cun, tapi pahala hari jumaat gua dah kurang dekat situ, "kak, bas nak ke bla bla blaaaa..." Ouh, bas tu no plat 0001" . Gua nampak bas tu, tapi bas tu dah nak berambus, macam terkejar anak bini nak beranak. kederat gua sebagai lelaki gagal untuk kejar bas tersebut. hmmmm...

tapi, yang gua idamkan seorang bidadari datang, tanya kepadaku, masalah ku, dan kenapa bersedih hanya harapan mustika ratu sahaja. Hanya seorang lelaki yang kurang samar, dan tak berapa nak cerah datang.. " bang? tertinggal bas ke bang, cepatlah, ni ada satu lagi bas, nak gerak dah " . Memikirkan tentang masa depan gua yang gua tak berapa nak yakin tu, gua pun beli la tiket lagi, so pergi Jb harga tiket macam naek Flight rm30++ .

berkat baucer buku 1Malaysia, tangan dan beg gua tak pernah kosong, ada sahaja ilmu yang gua akan bawak ke sana sini. Buku "Awek Chuck Taylor : menjadi peneman aku di dalam bas. Gua baca, baca dan baca! sumpah gampang dan best gila! cume tatabahasa, penjodoh bilangan ke, kata kerja semua ke laut la, tkpew, yang penting, gua takla bosan dalam bas.

Tiba tiba...

gua terpandang awek sebelah gua! peeghh! baru gua perasan ada awek sebelah gua, mana tknya, gua khusyuk baca buku kan, berkat baucer la nie. Gua duduk single seat, tiba tiba sebelah gua ada sorang awek duduk dekat dable seat. Apa yang menarik?dengan awek nie? pahala jumaat gua terus dan terus kurang gua rasa.. die boleh bantai tido mengering macam kat rumah plak, die ingat ni kondominium bergerak kowt. Bila dah tido macam tu, baju ntah ke mana. Dan apa yang gua nampak....

Seluar dalam putih, bergetah pink dan berbunga bunga pink!

ok sangat jelas ok?bukan gua datang, selak baju dia.. masalah memang nampak..haha
nasib baik bukan corak bunga kebangsaan, tapi aku tak tahu bunga apa..

sekian..

alhamdulilah dah sampai Larkin..

cerita selanjutnya,apa gua buat dekat JB?? nanti...=D

Ahad, 15 Januari 2012

Situasi banggang si pemegang baucer buku 1 malaysia.


amboiii, sukeeeee..


wak husni nampak kegembiraan seraya ditegur isteri tercinta . "Ambooii abang! suke nampak? kenapa? menang judi ke?". Awak, awak, sayang, isteriku.. mana mungkin abang main judi, suamimu dah insaf barangkali. Abang baru je dapat duit BR1M ni. Bolehla, kita makan ikan tiga rasa esok.

"izzah mana?izzah? "abang tak nak die bekerja lagi di kelab malam tu, sebab abg nak dia masuk U, boleh dapat voucher buku 1 Malaysia. Abang nak die beli novel "badai semalam" , lepas abang bersara dan tak main judi ni, abang nak berubah. Awak bagitau izzzah, esok kita masukan die dalam U.

Jauh di sudut rumah yang tak berapa nak usang, yang bertiangkan papan hampir di mamah anai anai, terlihat izzah yang mencuri-curi dengar. Ternyata izzah kelihatan gembira sehingga terlupa bahawa dia belum mandi lagi. Expressi wajah izzah umpama melukut di tepi gantang, gembira bukan kepalang.

alhamdulilah, izzah berjaya mendaftar dan di tinggal di kolej bunga april. Selesai mendaftar, izzah diberikan 4 keping baucer buku. Tanpa rasa bersalah dan dengan nada gembira berselang terharu, wak husni megambil 2 baucer buku izzah untuk mencapai cita citanya dari sekolah untuk memiliki novel. Lantas ke kedai buku berhampiran.

ok cukupla cerita bosan tanpa tujuan ni, apa aku nak sampaikan ialah, apa akan berlaku bagi si banggang yang tak pernah ke kedai buku.

Situasi banggang si pemegang baucer buku 1 malaysia.

1. harga dan ketebalan buku

menurut pengalaman seorang mahasiswa yg tak pernah terfikir untuk ke kedai buku, inikan lagi membaca buku, gua rasa hairan, kenapa saiz dan harga tidak memadai??! come on beb! buku senipis buku 555, harga dekat rm30. Buku mcm kamus dewan, harga rm10.00! itulah ilmu, kau ingt ilmu murah? lain ilmu lain harga, dont judge the book by its value n ketebalan..kah kah kah

2. tak cukup rm200

solima, macam mana nie, aku dah semak dah duduk dalam nie, macam macam buku aku dah ambil, sampai buku bagaimana mandi wajib dengan sempurna pun aku dah amik, masih tak cukup rm200, rugila aku.

3. terlebih rm200

abu : weh, brape harga buku kau semua nie? aku dah terlebih rm200, rm220..
asmah : aku kurang rm20.. aku dah tak tau nak amik ape, kalau aku amik awek jage kedai nie, mahal pulak.
abu : haa! aku guna kupon kau la eh, rm20? masuk sekali.kita gabung kupon kupon kupooonn..kitee

4. muka keliru

ini benda basic akan berlaku kepada jejaka tak kacak macam aku ke kedai buku. Masuk dengan konfiden, masuk dengan muka bajet selalu pergi kedai buku. Masuk macam tahu nak cari buku ape, kat bahagian mana. tapi bila terlebih konfiden pun memakan diri sendiri, dah dekat 1 jam dalam kedai buku, satu buku pun tak dapat. Muka jadi keliru, muka jadi haru tak tahu arah mana nak tuju.

5. guna bakul

beli sebuah buku pun agak mustahil bila ke kedai buku, ini bawak bakul masuk kedai buku.. tak percaya?lu tengok nanti, silap2 ada yang bawak troli..

6. kapel

kapel lepak taman, tasik ( ish, nak buat maksiat la tu )
kapel lepak kedai makan (ish, kuat makan betul pakwe dia )
kapel lepak kt disco ( hurm,lps ni bawak ke bilikla ni )
kapel lepak kedai buku ( cari buku cara gugurkan anak la tu )

weh2! tak baik kalau bersangka buruk, dah tentu tentu kapel tu pergi kedai buku sebab dapat baucer buku.. come on!

tak caye,tgkla nanti, ramai nyeee! haha jeles pun adeee..=_="

7. jodoh

lu boleh cari jodoh, tak caye? lu buat buatla tanye, mana buku ni, mana buku tu.. buat buat terlanggar masa cari buku.. buat buat tertukar baucer, pastikan name dah tulis kat baucer, baru boleh buat buat tertukar.. dan paling sweet, lu bayangkan lu same same serentak amik buku yang sama, mata bertentang mata, terus ke hati... pegh! penangan baucer buku 1 malaysia.

8. beratur panjang

biasa berlaku kalau waktu kemuncak, atmosfera dah kekurangan oksigen, waktu klimaks, time orang dah nak tutup, time tula lu capai mana mana buku, dan beratur panjanggggg!


ok!
gua percaya, sekiranya tak tercapai cita cita Perdana Menteri kita, untuk pupuk semangat membaca, mereka berjaya bawak lu masuk ke kedai buku! ok?

gua tinggal sekeping je lagi baucer..
gua nak cari buku jodoh jodoh laaaaa..=_="

p/s : ini semua berdasrkan pemerhatian gua dan pengalaman..kah kah kah

Sabtu, 14 Januari 2012

cerpen sia sia perjalanan ke Uya Distro


kalaula aku ada almari macam nie..
aku ingat almari ni jual gak..


Selesai solat jumaat, solat dimana kita boleh lihat masjid akan penuh dan ada pisang serta air percuma di luar masjid. Gua terus gelabah dan online facebook. Bukan untuk stalk profile lu, awak, kau, dan gambar sexy kau. Tapi hanya dengan satu tujuan, aku tegor semua member member yang aku rasa dia ada kereta! tak pernah tegor sepanjang kawan dekat fb, tapi semalam gua dengan yakin dibantu semangat baucer buku 1malaysia, gua pancing member gua :

"beb, sihat? dah makan ke?"
"eh mcm mana exam?"
"wei? aku nampak ko tadi kat masjid.."
"der, jom g Kl??"
"kak, akak watpe?shat? dah mand?""

gua guna ayat ayat budak baik, tunjuk penyayng dan murah hati. Hanya untuk dapat pinjam kereta untuk ke pesta buku MPH dan Uya Distro.

nampaknya, harapan tinggal harapan, gua dan member gua gagal untuk mendapatkan sebiji kereta. Tiba-tiba, awan seperti mengerti keluhan gua dan member gua, muncul seorang penyewa kereta online fb dia! lantas gua terus menyapa untuk menyewa kereta dia..mission complete!!

Jam menunjukkan pukul 10.00mlm waktu tokyo, bermakna jam 4.00ptg waktu Malaysia. Gua drive ke Kl Sentral, tempat yg gua rasa gua pernah menampak suatu ketika dahulu waktu awal awal masuk U. Tiba-tiba berkumandang lagu "kuala lumpur" Hujan!. Seakan mengerti gua dan member gua tersekat di tengah tengah kota kuala lumpur!

bila sifat amarah gua dah mula membuak buak dengan kesesakan kat Kl nie. Tiba tiba gua ditenangkan dengan kelibat awek awek yang bawak kereta sebelah gua lalu dan melemparkan senyuman!kah kah kah ini boohong..!

cita cita gua untuk ke KL sentral tercapai, tetapi di dustai dengan kegagalan aku naik untuk parking, siotnye manual! kah kah kah! nasib baik tak mengundur!. Sampai je KL sentral, kami terus menunaikan kewajipan solat asar macam lu semua. Gua teruja untuk ke pesta buku tu, sebab gua nak habiskan 2baucer kat situ, tapi ternyata langit kadang kadang bukan warna puteh je, ade kebiruan sikit.

"dik, baucer boleh guna kat kedai buku je, nie clearance stok" tegir akak yang boleh tahan mengancam la..

punye payah nak ke Kl sentral, merempuah lautan kereta, meredah kesakan manusia akhirnya sia sia. Tapi gua percaya semua benda jadi bersebab, gua percaya kami ke Kl sentral ditakdrikan hanya untuk beli air tin "gedegang" hanya dengan RM 1! ini KL bro?? tapi air Rm1?? kat tempat gua blajar, gila mahaall..! mula terdetik nak cari awek Kl. tapi?tak kan hanya untuk air tin RM 1?kau nak awek KL..ok dah merepek ni..

Terus Ke Mid Valley, tempat yang gua rasa hanya untuk wayang, bowling, cuci mata, dan buat dosa. Rupanya tersorok di suatu sudut ada sebuah kedai BUKU!
( cerita di kedai buku nanti gua buat lain ) ...

selesai je buang masa kat kedai buku tu..!gua terus ke matlamat gua iaitu UYA DISTRO! untuk buku buku yang gua rasa patot gua beli dengan jiwa gua ni kalau nak dibandigkan dengan novel ombak rindu ke, badai semalam ke, kau kucup bibirku, punggung ku menawan mu, memang aku tak baca la!

kitab terfaktab, heroin, Sperma cinta,
Awek chuck Taylor, Kontrol Histeria, CMTKPD ( mmber aku punye)

berbekalkan alamat yang gua ingat SS158B je! tu je gua tau, pusing pusing pusing ..
sampai..!rupanya atas kedai makan Stesen One, one setesen ke ape ntah! haish! nasibla jumpa! akhirnya KLIMAKS..
tgk? payah aku cari!haha


gua ingat kat PADINI je ada SALE macam ni..hhe



ok penat.. cerita..bosannn
baii


Isnin, 9 Januari 2012

wawancara pada 901



ikuti temu bual secara tak langung selepas kejadian petang tadi di pintu timur Universiti Pendidikan Sultan Idris dalam kes perbicaraan Adam Adli, bersama saya dan saya je sorang..:

tauke kedai potostat..

aku : macha, apa pandangan macha tentang apa yang terjadi petang tadi?
macha : aiiyyyooo! adik adik! harinie bisnes manyak untuk tau adik!, ramai datang nak potostat, saya tarak tau apa itu diorang mahu potostat la adik.. tapi ramai la datang potostat abjad abjad untuk buat banner rasanya..
aku : ouh! terima kasih macha..=D

tauke kedai makan :

aku : makcik, macam mana perjalanan bisnes makcik petang tadi?ok ke?
makcik : alhamdulilah nak! makcik selalu masak nasi 2 periuk je, harini makcik masak 3 kawah, ramai sangat datang nak makan. Sampai ada yang kena ambil no nak.. marah suami makcik, tak dapat layan dia, sebab ingat nak date lepas kerja , ke genting dengan dia, harinie tak dapat..sori abang..

tauke alat tulis :

aku : bang, bisnes ok?
husin: sangat teperanjat saya! alhamdulilah, ramai datang beli pensil dan pemadam begitu juga yang membeli cd kosong.

tauke pisang goreng :

aku : akak! amacam harinie?laku bisnes?
rosnah: adik! akak tak sangka la, harinie ramai sangta datang beli pisang makcik, polis pun ramai datang, makcik selalu goreng 4 tandan pisang je, harinie makcik terpaksa goreng pokok-pokok pisang sekali, laku dik..muah2..
aku :amboi..siap muaaahh..

orang orang :

aku : apa pandangan abang atas apa yang berlaku petang tadi?
abang: beb, gua geram beb, gua selalu dapat beli pisang goreng makcik hujung tu, tapi harinie habis! gua kecewa la..ramai sangat datang beli..

calon exam :

aku : amboi akak, gembira je??tak exam ke?
akak : eh awak! harinie saya ada paper jam3, tapi saya lambat masuk, masuk-masuk je tinggal setengah jam lagi, saya ingat saya sorang je lambat, rupanya saya sorang baru sampai.. haha!

pusat sukan hurricane :

aku : uncle, waaa..manyak laku la lepas ni, orang nak datang main futsal, badminton semua kat tempat uncle, popular dah banner uncle..
uncle : biasala, STUDENT POWER..hehe

ok..bai


Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails