SUMber KeJADIAn SPErma

Selasa, 29 Mac 2011

Main Bola berbogel!

jangan kelip mata~


yeaha! 3 minggu lepas aku berjaya menamatkan kursus Kejurulatihan Bola Sepak FAM Lesen PRA-C! Pra c bro!ahha! memang aku bangga dengan kursus ini..

tapi itu 3 minggu lepas sekarang sila jangan bangga dengan lesen ini.. sebab 4 orang member aku dah join Kursus Kejurulatihan Bola Sepak Lesen C, tak main pra-pra weh! aku nak join,tapi apekan daya, minum pun guna tangan, makan pun kongsi pinggan nak ambil kursus ni,bayaran die.. belum mampu la awak... kalau la saya ada sugar mummy! dear,i nak ambil lesen boleh???!err..geLi!he

bukan senang nak masuk kursus kejurulatihan macam ini..!
aku sangat bangga dengan En Zulakbal Abd Karim! coach bola yang membuka ruang untuk kami semua join contest ini! sayang seribu kali sayang, dia dah hendak Fly ke Uk atau Australia macam itu lah untuk sambung Phd! terbaiklah coacH!

die ada bagitau :

'demo mari sini untuk cari ilmu, buke ilmu cari demo..'
'belajar ini umpama berjuang, dan belajar biar sampai ke tahap teratas..'
'hot-hot chicken shit!'

banyak lagi la..
jangan bagi die peluang untuk bercakap dan bila die bercakap penuh dengan fakta dan terbuka la minda-minda kami!
GOODLUCK coach!

ok!
ledakan pemain bola sepak islam yang kaya raya memang banyak beraksi di liga-liga ternama weh!
yang gurl-gurl tau..
eh! cristiano ronaldo la! eh? cristiano bukan main untuk manchester ke?? kenapa ada kat portugal?? ok! itu soalan bongok je..aha sekarang mamat itu dah kat real madrid pun,masih ada yang mencari di manchester..david beckham! rooney! itu je!

kalau la aku jadi coach diorang!
ini barisan kemungkinan aku !



KLIK untuk merangsang gambar~

FORWARD :
fredric kanoute ( france, villareal) dan karim benzema ( france, real madrid )
MIDFIELD :
frank ribery ( france, bayern munich ), mesut ozil ( germany. real madrid ), zinedine zidane
( france ) dan sami khedira ( germany, real madrid )
DEFENCE :
kolo toure ( ivory coast, manchester city ), khalid bouhlarouz ( netherland, stuttgart) , bacary sagna ( france, arsenal ) dan hatem ben arfa ( france, new castle )
GOAL KEEPER :
khairul fahmi che mat ( kelantan )


barisan simpanan juga tidak ketinggalan..
sila lihat sendiri!

buah cempedak diluar pagar,
buah nangka atas pokok,
buah-buahan di kedai buah,
kalau salah tolong tunjukkan,

data-data ini aku dapat dari sumber, pusat sumber sekolah..
kalau salah atau bukan pemain islam..
minta maaf..!

Ahad, 27 Mac 2011

6 sebab KENAPA anda DIBULI?


alhamdulilah! tamat sudah pengembaraan aku dalam gelombang unit keselamatan untuk hari sukan antara kolej-kolej saya! ye la,kolej saya,xkan kolej awk..err.. same ke kolej kite?? wtF!ahah merepek ini!

ahha!
pepatah mengatakan~
jangan merendah-rendahkan diri mereka yang dah rendah..
sekecil-kecil anak gajah, dah besar die akan jumpa gajah betina juga..
jurnal juga ade menyebut tentang, kanak-kanak berbadan besar lebih kerap dibuli berbanding yang berbadan kecil?!

kenapa mereka dibuli??! dicerca??!dimaki??!

7 sebab kenapa mangsa buli selalunya berbadan besar??!

1. leher terbenam

- leher merupakan anggota sensitif untuk menaikkan rangsangan semasa melakukan hubungan ( ok,fakta) leher yang terbenam macam mana nak merangsang?kalau dah xda leher?! selalunya, orang berbadan besar leher mereka dilitupi awan nano,eerr( lipatan lemak berkepul-kepul dari dagu dan melindung peredaran udara leher).. kadang-kadang mereka nampak kiut sangat, kadang-kadang rasa nak gigit je lemak die..! jadi, kebarangkalian leher tidak nampak,maka kurang rangsangan untuk melawan apabila dibuli!

2. keseorangan

- mereka yang berbadan besar yang menjadi mangsa buli selalalunya berkeseorangan, kita boleh lihat semasa menaiki bas atau motor dan juga KTm! kenapa? seat didalam bas atau KTm selalunya untuk dua orang satu baris, tapi bila si besar duduk, die memakan ruang tempat duduk itu dari dua orang menjadi seorang! so,mereka sentiasa nampak keseorangan!

3. tiada teman wanita

- statistik yang kurus, gagah dan cermat pun kurang ada teman wanita, inikan mereka yang berbadan comel! tetapi auta ini ditangkas habis dengan satu entri di blog mana aku dah lupa, tentang gambar ini~


4. kuat makan

-bagi aku, orang kurus dan berbadan kecil pun kuat makan, so, aku xnak terima benda ini menjadi punca mereka dibuli..! aku suka kawan aku yang kuat makan!
5. penuh rahsia

-rahsia ku bukan milikmu, mereka yang berbadan besar ini penuh rahsia, seperti berat badan, nama timangan, makanan kegemaran dan juga saiz baju.. tapi kajian lapangan kawan saya mengatakan mereka ini lebih kerap berahsia apabila bercerita tentang cinta.. so! bila banyak rahsia, orang sekeliling rasa ragu-ragu lantas membuli mereka dengan tujuan mengetahui rahsia mereka..


6. terlebih motivasi

-kurang motivasi salah, terlebih pun salah.. cikgu kat dalam kelas cakap " kita walaupun kecil dan kurang pandai, jangan tunjuk kita lemah! lawan dan pastikan kita menang walupun kita kecil" mcm bongok dan sengal je sebab nie, korang paham kew?apa yang aku nak sampaikan??haha! dush sepak rambut aku!! ahha! cikgu beri kata-kata semangat untuk lawan dalam EXAM bukan pergaduhan..! err..harap awk sume paham..malunye kiteeee~

tapi, bagi aku, individu yang besar ini comel dan aku suka berkawan dengan mereka-mereka..
mereka lebih mesra dan rendah diri..ahha!
adik aku pun besar weh..!
3 kali ganda aku..!
so,aku sayang adik-adik aku...

tengok video ini! tentang mamat nama CASEY kalau tak silap lah! video ini menjadi howt dan panas dan di edit menjadi video game macam game street fighter, K.O KING.. gadoh,fight!
ada nyawa kat atas tu..alaa! ahha!


video

Rabu, 23 Mac 2011

BIBIR merah pencetus keghairahan!


isu datuk T sebar video ini, video itu...
janganlah sebar cepat sangat, video yang dah ade pun xhbs tgk nie dah kuar video baru..
bala-bala..ahha!

video?selalunya benda itu bergerak-gerak dan ditonton..err..ok mcm berbelit je ayat..abaikan!

ok! fokus!

ak tertarik dengan artikel tentang penerimaan lelaki tentang perempuan tiada dara di tubelawak.blogspot! antar blog yang howt, best dan stim dibaca..ok!

kat blog tube nie die menafikan ape yang dikatakan oleh seorang makcik yang membela wanita tentang isu tiada dara boleh dilupakan??
errr

lupakan?
paham ke apa yang kita nak sampaikan niee!!
saya pemaluuu!

ahha
ok2!
ak rumuskan apa yang makcik itu bagitau tentang isu dara ini!
ikut cara aku!ehe


emm.. berdasarkan kelampauan isu buang bayi yang melambak-lambak menjadikan mereka yang dah tiada dara juga banyak betul tak??! err..aku lelaki,jadi aku rasa, mereka yang dah lahirkan anak,mesti dah xda dara kan!??ehe tapi xtau la kalau dah lahirkan anak masih dara..saya lelaki!sori xbanyak research tentang ini..
makcik itu nasihat kan kepada wanita yang pernah terlanjur dan tiada dara agar merahsiakan perkara itu apabila hendak berkahwin daripada bakal suami mereka supaya hubungan rumah tangga tak goyah! err! bagi yang dah terlanjur sila bertaubat dan jangan ulangi lagi.ok betul la tu kan..

tapi merahsiakan untuk kebahagiaan rumah tangga??

so,penulis blog tubelawak pun tidak setuju dengan apa yang dikatakan makcik itu..
sila tekan link ini untuk tahu tentang pendapat tubelawak itu ye pembaca ku sayang!
aku setuju dengan tubelawak!

tapi aku ada pendapat sendiri..!
kenapa perempuan boleh jadi macam ini??


sila tengok budak-budak agas ( agas macam budak baru nak naik), contoh budak sekolah dah cuba mencari erti cinta dalam diri sehingga terima sesiapa sahaja yang hadir untuk memberi harapan cinta.. kalau kawan dia dah ada balak, dia pun nak! even siapa saja yang ngurat die,kompem dapat la! kalau muka xsecantik kereta evo atau kek secret recipe pun boleh dapat la awek 2!! sebab gurl itu sedang mencari cinta. So, bila dah terima siapa saja even bapak budak ke yang ngurat 2,paham-paham la, bukan cinta suci didambakan,tetapi kesucian didambakan.. jejage adik-adik ok! tapi tidak dinafikan ada yang betul-betul cinta ok..

ok! dari peringkat kecil saje dah boleh gambarkan macam mane bila diorang dah besar!? aku xnak bagi pendapat banyak-banyak sebab aku pun bukan baik dan bagus.. aku sama je macam semua..ehe

err..ok! so,berbalik kepada isu makcik itu, dan tubelawak menegaskan tentang kejujuran lebih penting..
bagi aku kejujuran memang sangat-sangat penting!
tetapi yang paling penting kekuatan diri wanita itu sendiri ok!
kalau dari awal die sendiri cegah benda ini menerusuk dalam jiwa mereka, kompem-kompem dapat simpan untuk suami ehe!

macam mana nak elak dan pupuk kekuatan diri ini??:

jangan terperdaya kalau xtdo sama-sama xcinta, xsayang..
kalau xnak tido, abg tinggalkan ayang! sekarang kita clash sebab xmu tdo ngan abg..!
err.. biar die tinggalkan la, ramai lagi lelaki kat luar 2 wak oiii!, dari korang ditinggalkan dengan cara dah dirasai, baik ditingalkan sebelum dirasai..! rasai??waaa...ape 2!ahha

ada aku terbaca artikel :

ade lelaki nak kawen dengan awek die, tapi sebelum kawen, lelaki itu tanya ada dara lagi ke tidak? awek die kata ade! so, macam biasa lelaki itu xpercaya dan nak check betulke ade atau tidak? err! so, die check dah xda! aha kejujuran penting weh!
dah la xjujur,lepas itu dinodai lagi..bahaya! =)

ada research :

a: weh! itu awek ko kew??
b: yela..
a: bongok,itu kan bekas si leman kerbau..
b: aku tau..
a: dah 2,ko amik bekas-bekas dah kena tido sume 2?
b: aku pun nak tido ngan die,lepas itu aku bagi ko ek?
a: ahha! ingt nk buat bini..
b: yang ada dara la untuk buat bini weh!

ada research situasi 2:

a: weh! itu awek ko kew??
b: yela..
a: bongok,itu kan bekas si leman kerbau..
b: aku tau..
a: dah 2,ko amik bekas-bekas dah kena tido sume 2?
b: die nak berubah, dan aku rasa sedia dengan perubahan die,sebab aku sayang die dan nak bimbing die..
a: weh?leman kerbau dah tido ngan die,ko xtengok ke video dieee!?
b: kisah lama, bukan die nak, mungkin ada hikmah sume nie berlaku, xsalah kalau kita bagi die peluang macam orang lain kan? aku nak kawen dan didik die..
a: syukur youb! insyaALLAH.. kawen jemput aku!

research situasi 3:

a: weh! itu awek ko kew??
b: yela..
a: pegh! macam mana ko dapat siti khadijah umairah tu weh!
b: aku nak nikah dengan die dah nanty.
a: bertuahla ko dapat die, baek, sopan, solehah dan berbudi awek 2 weh!
b: mungkin 2 balasan die jaga maruah die dari kecil dapat kawen dengan aku..
a: ahha! mgade gila ayat ko! jage die leklok..
b: nape ko nak kew??
a: kalu ko xnak, ak nak jage die..ehe tapi jangan sentuh die la kalau nak tinggalkan pun..ehe
b:=)



ok sekian!~
untuk mengingati diri aku jugaaa!

Isnin, 21 Mac 2011

kalauLAH basikal tayar petak! bukan bulat!




tidoo!
yep! jadual aku hari ini menunjukkan aku free sepanjang hari seperti minggu-minggu sebelum ini..
berbekalkan bakat menguasai unit keselamatan dan keceriaan
( ok?keceriaan nmpak macam aku kiut sangat dengan nama jawatan ni!)..
untuk Temasya Sukan Antara Kolej-Kolej Kediaman TEST!


waktu free diselubungi anasir-anasir untuk setelkan benda nie..
selepas satu persatu di selesaikan..
maka bermulanya zaman tido semula!
yep!
tido mase waktu asar dan dgn yakin belum solat asar maen tido je!
(umpama nampak chicken chop rm 5.50 kt kafe kz free tapi makan karipap je! )

bangun-bangun jam 6.30 ! fuh! boleh solat lagi..
(jgn amalkan xbaek melambatkan solat )
tiba-tiba tergerak hati nak pandu mountain bike member punye member..!
dengan ketinggian aku yang ideal aku tinggikan lagi seat basikal 2
( ini hiperbola )..!

ahha!
first time bawak basikal zaman universiti! ok! saya mahasiswa yang jakun!
dulu zaman kecil-kecilan kalau dapat bawak basikal memang benda paling heaven ah! nak-nak dapat first basikal tayar penuh keliling basikal dan full set dengan loceng dan reben memang sweeet ah! ok!

sweet sekarang dengan dulu lain..
budak dulu sweet sangat naik basikal tayar 4,
rase comel nak pijak-pijak je budak 2..

budak sekarang sweet sangat bila bonceng awek die, dan secara langsung sume dapat tengok bontot sikit lagi nak keluar dari seat mean tongek!..
( err, paham ke??bayangkan la! )dosa2..ehe


aku bawak basikal pinjam keliling kolej dengan hujan-hujan manja turun membasahi rambut aku..
pegh!penat die boleh tahan weh!
tapi hilang penat bila :

1. weh! pik! macam azizulhasni awang ah!
2. woo..cantik basikal!
3. peeeghh! atlit 2!!haha
4. pik!ko nak ganti azizolhosni awang kee??!
ok hosni?excited punye pasal nampak aku berbasikal sebut pun salah..ahha!

nampak x??hensem kan kita keluar petang-petang macam niee!haha

bsela,orang kita kalau nampak kawan die lebih hensem sikit dari die sume nak puji ala-ala perli..hahah! bongok jee!


ok,aku bila dah senja balikla.. lawa kan suasana senja kat kolej aku!

ok! tamatttt!!
sekian..

Rabu, 16 Mac 2011

sam bunkface dan The Azenders!

tadaaa!!!
kejut ke!
ahha!
curang edisi ke 8 terhadap blog sperma aku...

sori weh!
aku cuma pergi ke misi menyelamat kat jeddah OPERASI PYRAMID dengan mengkaji kesan bahan nuclear kt jepun yang meletup adakah mempengaruhi penghasilan sperma pendududk malaysia..!
(ok semua ini tipu!)...
aku ketandusan idea dan pengaruh esaimen yang menusuk jiwa memaksa aku tidak menulis blog..wee!!

ok! aku nak buat contest!! ini dia contestnye! banyak-banyak bau, bau apa yang paling menyakitkan hati!!??

a. bau-bau bacang
b. bau buahan
c. bau ketiak masam
d. bau seluar lembap
e. semua di atas

pilih! dan hantarkan jawapan anda di no yang tertera di skreen laptop anda!!
laptop!!!


arghhh!ok sebut pasal lappy ni kengkawan.. lappy saya mcm menuju ke zaman kegelapan la!argh!!! die dah mula manja2 xnyala, hitam screen, hang secara mengejut, keluar ayat-ayat carutan dan screen jadi biru avatar ...!!
ok! laapy saya memang lame punya design,
zaman paleolitik dan neolitik punya design!
ada yang mengelar transformer, bumblee bee!, cap ayam, besi buruk dan sebagainya...=''(..

tapi sayang dan cekal terhadap laptop warisan ini..
dia kuat dan membawa kan aku kecermelangan menyiapkan eseimen, on9 dan menonton cuti-cuti cinta serta semerah cinta stilleto..ok!
jangan rosak ek!!awk..muah!aha ( geli)..


tbe-tiba zaman kegelapan laptop mempengaruhi kerosakan screen handphone blckbrry aku, eh bukan, samsung android, eh bukan.. hp slide biase-biase aje macam pakwe makwe awk pakai ,ntah ape no siri,lupeee!! ouh!ak lupe,lupeee lagi!! skreen gegar-gegar dan rosak! so, die dikuarantinkan di sickbay dengan kawalan sandman serta merong mahawangsa!ahha!

aku bernafas sikit,sbb eseimen dan beberapa prezentation sudah berlalu mengikut musim-musimnya...!

em..!
aku rindu ibu aku!
sangat-sangat..
sekian~

Khamis, 3 Mac 2011

MENTOR 5 dapat sponsor dari ADIDAS dan KIKI LALA??



ok!
MENTOR!
hangat MENtor 5 dah pun sampai kemuncak..!
mesti ramai yang tertunggu-tunggu macam tunggu turn nak berak..opS! buang air besar ok?!
tertunggu-tunggu macam esok result sape bakal suami atau istri untuk teman sehidup sematy!
tertunggu-tunggu macam mana la performance protege-protege MENTOR 5 ni kan..ahha

tengok muka, bentuk badan, saiz punggung, dan tayar spare part macam best nyanyi kn2??
ahha!

best ke tidak aku xkisah..

tapi??
entri aku nie nak cerita tentang DIARI MENTOR minggu 1 ini!
aku dapat tau dulu apa sebenar nya latihan protege-protegea diowg untuk minggu pertama ini!

ok! check it oUt!


NOH hujan!
minggu pertama NOh mungkin akan mengajar anak buah die!
sebut ini:

1. check, check Rock!
2. 1, 2 , 3 go..
3. Lets go.. r u ready?...
4. wooOo oOoohh..!~
jage pernafasan, dan sebut dengan betul ok! ayim!

afdLIn shaUki..!
AfdLin yang terkenal dengan ide gILA dan kelakar tahap gaban juga menginginkan penyanyi yang boleh berjenaka, jadi apa kemahiran minggu pertam akan di ajar??:

1. Letak tangan di bahu, mata pandang ke atas
2. buat papadom..
3. buat perut comel..ehhe


erra FAzira!
emm,ak xtau la..ini!
mugkin:

bina program baru untuk anak die dgn ungku imran apabila anak die dah sekolah pula...
macam skarang GUGU GAGA ERRA..ahha!

edry KRU!
KRU production memang gempak dan terbaik stylo serta segak!

anak buah EDRY mungkin di ajar buat kesan khas dalam aksi thriller macam HIkayat MErong Mahawangsa!ok..cam merepek je ak nie...

sharifah aini!

saya xtahu..sori akak..ehhe

rahIm maarof!
ini memang brader otai segalai rempit! best die!

mungkin die akan ajar :
nyanyi lagu CINTA KRISTAL dulu..kowt2!errr


ahhaa!ok,itu imbasan DIARI mentOr miNGGu ini...


ini adalah rekaan semata-mata!
ahhaa!
sori abang kakak mentor!
ehhee...
kidin-kidin sikit ajeeee!~hee
Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails