SUMber KeJADIAn SPErma

Sabtu, 20 November 2010

TertaNgkap! Buat MAksiAt masA tOntOn 2 ALAm..

"..JAngaN cuBa naK tenGok ESPN kaLAu tekAn cHAnEL tV 3 atau Tv 9.."
iNi Kata-katA hiKmat...

Ok! Aku MAlaS nak BErmadaH utk enTry nie, sbb Dah sAMpaI KOlej nie.. saMpaI-saMPai tibe-tiBE terasa nak Demam! Ouh! arsenAL kaLAh?padaN Face! haha~!

pe kena mengeNA kaTA-katA hiKMat BongoK atas 2 denGAn tertaNgkap daLAm wayaNg? 2 aLAm? aPEkah...mALas Tambah paHALa dDr.. baNyak dah DiA dapAt PAhaLA biLA buat 2 aLAm..


Jasin,MELAKA- kegembIraan 8 SekawAn MengIsi MAsa LApang HujUng MinGgu di MElaka diAkhiri DengAn kemALanGan di Kilometer sentimeter dan MiliMeter 18. MenuruT MenTeri BEsar Honda caterIng, En. Shafri YussOf, SelePAs di sOAL mangsa KemalAngan iNi, ternyATa Bukan 8 sekawaN Ini Yang KEmaLangan tetApi menYaksikAn kemALangan. SalAh seoRang fan LiverpOOL, FerNando Syafiq, selEPas mEnyaksiKAn kekALAhan LiverpOOl kepada Stoke city di SUBAIDAH restoran, dIe saNgat terKejut KEraNa SedanG die Asyik MengeNAng KeKalahAn lIverpOOl diDALAm Kereta, tiba-tiba MemecUt laJu seBuah Kereta WIra memOtoNg kerEta kaMi. 100m dihadaPAn ternaMPak kereta TAdi dah Ter aCCIDENT!!! Pakar Motivasi eN. Nyok berkata, " suasaNA sepAnjaNg jALAn yang geLAp geLita tanPA Sebarang LAmpu, memaKSa kereta Tersebut accidEnt. 8 sahabAt yaNg sedaNg memaNdu denGAn ikHLAs memberHentikan kereta MEreka untuk MenyelaMAtkan MAngsa. 100meter dihadapan kereta wirA tersEBut, TernaMPak sebuAH vAn PekerjA daLAm KEpuLAn asap-AsAp KeluAr dari semak dan SoerAng PemandU VAn tersebUt Berjaya MenyelAMatkan diri dan MemeNangi anugeraH peMAndu terbaik. KeTua POlis daeraH BaTang KAli, Arif aBduLLah berkata, " keaadAan Pemandu KeretA wira yaNg mabUk menyebABKan die melaNGGar bOntot Van PekerjA yang tercamPAk 100 meter dihadapaN..". MenuruT pakAr MeteOrlOgi, En Denan, " Pemandu wira TerseBut cedera Teruk diMUka dan pemandu VAn hanYa cedera Ringan akibaT hentaKAn di dada, manaKAla KeaAdaAn keretA wira yang reMuk ( toTAL lose orang KL kata) pecah cermIn depAn dan MEnGhentak MUka pemandu terseBut. Atas Kepakaran 2 sahaBat antara 6 sahaBAt yang BanggaNg terSebut, mereka MEnyUluh jaLAn denGAn LAmpu KeretA merekA bAgi MEnggeLAkKan kereTA Lain yang datAng MeLAnggar mAngsa, keraNa keadAan jaLAn yang GELap. TetaPi, En. Adek dan Fendy Suami Rita KAsim dan FAsha Mandha berkata, sedaNg asyIk MenJAdi PoLis TrafIk dengan MenyuLuh LAmpu, tiba-tiba melUncur LAju, memang Banyak Kereta datAng dalam KEadAan lajU... tiba-tiba sebuah wira memperlahAnkan Kereta Kerana NampaK amaRAn 2 sahabT itu, teTApi diHentaM sebuah kereTa TOyoTa Puteh. Boom!! bunyi... semuA yang ada DitempAt KejadiAn lari bertemPiaran KeraNa MAsih teruNA dan BELum KAwen, taKOwt jadI mangsa KemaLAngan. TAmbahAn lagI, Tokey AyamAs ,en. MiruL berkata, KEmalanGAn BerlAku SekELip mAta, dataNg beberPA kereta yanG lAJu kemudian MElanggar sesaMA mereka, daripada 2 kereta yang kemalAngan BertaMbah 2 laGi, nasib baIk tiada KEMALAngan jiwa berlakU. Empunya, Kereta tOyota Puteh REmuk!! BAhagiAn depAN meruPakan SahabAt mangsa ciNA mAbuk yanG kemalANgan teruk.. Die MEmandu dengan LAju uTuk MEliHAt kawanYA excident, dan die pun ter accident...


dah ah!penat ah jadi penuLIs beriTA,baek jadi pembaca Berita...
Ok!ini cerita benar! aku yang MEngaLAminya dEngan meMber aku..


kejadiaN berlaku jam 530 pagi hingga 6.30 pagi..
4 Kereta : wira siLVer langgaR VAn PekerJA- ToyOta pUteh lanGGar Wira BIru..
8 sahabAt menjadi PEmandu prihatin harap-harap, salah seorang dapat JAdi TokoH MAAL hIJRAh nantY..hee


2 ulasan:

  1. ape la ko mengarut nih~ aku nak cye, tgk ayt pnye sengal..xnak cye tngok gmbr da tkot daa..mne stu nih~~~

    BalasPadam
  2. menda btl la..
    cme sume yg terlibat,mcm ketua honda la, tokey ayamas berkata ke pe 2,just menarik kan cite ini..haha

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails

pAsuNk TELingA!

Related Posts with Thumbnails